CE NU A DISTRUS ZĂPADA ȘI FRIGUL ÎN IARNĂ ÎN ZONA ARMENIȘ, A NIMICIT AZI GRINDINA VIDEO

Banatul Montan – cu precădere zona sudică a județului Caraș Severin, se află sub avertizare de cod portocaliu și roșu de fenomene meteo periculoase. Un potop de grindină s-a abătut azi peste casele, grădinile și livezile de pomi fructiferi ale locuitorilor din zona Armeniș – Teregova.

După o vreme capricioasă ce s-a jucat cu nervii cărășenilor toată primăvara, la ora 14,  peste livezile dinspre Armeniș, Sat Bătrân și Valea Timișului s-a abătut un nor de grindină.

Prima dată, din nori a căzut ,,o măzăriche” – grindina de mici dimensiuni- după care, granulele de gheață mai mari decât o alună, au lovit cu sălbătăcie grădinile și livezile și a făcut prunii și merii ,,să plângă cu lacrimi de flori” după cum ne-a spus un cetățean care ne-a trimis imaginile.

Partea bună a lucrurilor este că urgia nu a ținut maxim cinci minute, dar a fost de ajuns să acopere iarba și solul cu un strat de gheață și floare răpusă a pomilor fructiferi. La Sat Bătrân, grindina a tocat tot ce era verde și a albit pământul.

Comentarii

comentarii