Ce poti face cu aspirina – sase utilizari nestiute

In copilarie si adolescenta era remediul universal, mai ales cand raceam si nu aveam la indemana optiunile diverse din prezent. Dar dincolo de aceasta consacrata utilizare, aspirina poate juca roluri diverse in gospodaria noastra, de la curatenie pana la gradinarit sau chiar parte a retetelor de infrumusetare. Iata ce poti face cu aspirina in cateva exemple concrete.

Acidul salicilic este un dusman redutabil al petelor de transpiratie de pe haine. Zdrobiti cateva pastile de aspirina si apoi amestecati-le cu apa pana se formeaza un fel de pasta. Aplicati peste suprafata patata si lasati-o sa actioneze cateva minute dupa care spalati in mod obisnuit. Solutia este ideala pentru cei care calatoresc si nu au la dispozitie mijloacele uzuale de indepartare a unor astfel de pete.

Parul vi s-a decolorat, in special de la clorul din bazinul de inot sau de la prea multa expunere la soare? Ei bine, aspirina rezolva si aceasta problema. Dizolvati 6-8 aspirine intr-un pahar cu putina apa apoi aplicati aceasta compozitie pe par. Lasati-o sa actioneze timp de 10 minute si apoi clatiti. Cateva astfel de reprize si parul va straluci din nou in ciuda inamicilor externi.

In acelasi context, daca aveti probleme cu matreata, atunci puneti-va baza tot in mica pilula. Zdrobiti doua aspirine si adaugati-le samponului pe care il folositi (atentie insa, samponul sa nu fie anti-matreata). Amestecati bine, lasati aspirina sa cuprinda tot lichidul si apoi folositi samponul. Cateva astfel de reprize si matreata dispare.

Daca aveti probleme cu acneea, atunci zdrobiti cateva aspirine si amestecati-le cu apa pentru a forma din noua acea pasta de care am vorbit mai devreme. Aplicati-o peste cosuri si lasati-o sa actioneze cateva minute si apoi clatiti cu grija. Cosurile incep sa isi piarda din consistenta in urma acestui tratament care este la fel de eficient pentru intepaturile de insecte.

O asprina zdrobita si adaugata unui recipient cu 4 litri de apa face minuni in gradina. In primul rand, acidul salicilic ajuta plantele sa lupte mai eficient impotriva bolilor specifice si sa reziste diferitelor operatiuni de transplantare si chiar furtunilor. Plantele cresc mai robuste, radacinile si tulpinile sunt mai solide, in vreme ce fructele sunt mai mari.

Sursa: http://casepractice.ro/

Comentarii

comentarii