Ce să porți când mergi în drumeție la munte

Ieșirile la munte sunt extrem de benefice atât pentru minte cât și pentru trup. Te poți bucura de priveliști care îți taie răsuflarea, de aer curat care ajută la oxigenarea plămânilor, faci mișcare și te relaxezi. Practic îți încarci bateriile pentru o bună perioadă de timp. Și pentru că a urca pe munte este diferit de a te plimba printr-un oraș montan, iată câteva idei care să te ajute la pregătirea bagajului:

  1. E important ce fel de haine și materiale alegi, mai ales că pe munte vremea este imprevizibilă. De aceea, cea mai bună opțiune este să mergi pe ideea de layere (haine în mai multe straturi). Evită bumbacul pentru că se usucă greu și nu izolează bine, spre deosebire de lână sau variantele sintetice.
  2. Foarte aproape de piele este bine să folosești un tricou peste care poți pune o bluză strânsă pe corp, cu fermoar, eventual care este dintr-un material ce oferă protecție împotriva razelor solare. Ia cu tine și o jachetă fleece, dar și una waterproof și windproof. Apoi, în funcție de perioada în care mergi, folosește colanți cu efect termic peste care să adaugi pantalonii de cățărat care să blocheze vântul și ploaia.
  3. Este bine să folosești șosete menținând aceeași regulă ca la tricou, iar în ceea ce privește încălțămintea, optează pentru pantofi dedicați, precum sunt cei de la Salomon, care întrunesc calitățile necesare, atât confort, cât și protecție și aderență.  
  4. Ia cu tine în rucsac și o pereche de mănuși căptușite, pentru a fi mai călduroase, o pălărie cu protecție solară, eventual care să îți acopere și gâtul, dar și o pereche de ochelari care să-ți protejeze ochii de razele soarelui sau lumină prea puternică, un tricou și o pereche de șosete de schimb.
  5. Mai mult, ar trebui să iei cu tine și un ceas, iar dacă ai nevoie de inspirație  poți arunca o privire pe Fashion Days. Poți opta pentru variantele digitale sau de tip 2 în 1, digitale și analog, pe care le găsești în formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară, cu brățări în nuanțe colorate și din materiale rezistente la căzături, praf și noroi, dar și la apă. În plus, sunt accesibile și, dacă au o baterie de calitate, te poți bucura de ele timp îndelungat.
  6. De asemenea, te poți îndrepta și către un smartwatch care se conectează cu sistemul de operare al telefonului și chiar poți vorbi de pe ele, independent (poți insera o cartelă SIM). Acesta te ajută să monitorizezi kilometri parcurși, câte calorii ai consumat, verifică rata bătăilor inimii sau calculează nivelul de oxigen din sânge, dar și cum este vremea și chiar sunt rezistente la apă.

Comentarii

comentarii