Politie

Ce salariu are un poliţist sau un jandarm în România

Cel mai bine plătit poliţist din România are un salariu net de aproape 9.500 de lei pe lună, mai mare decât al preşedintelui ţării. Totuşi, salariul de la care se porneşte pentru un agent de poliţie era de 1.000 de lei în noiembrie 2013.

Cel mai mic salariu obţinut de un angajat al Poliţiei Române care are aceeaşi funcţie – de ofiţer cu funcţie cu comandă – este de 2.651 lei.

De asemenea, tot în cadrul Poliţiei Române, ofiţerii care au funcţii fără comandă câştigă între 1.100 şi până la maximum 4.700 de lei net pe lună. Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi angajaţi ai Poliţiei se află cei din categoria funcţionarilor  publici, care câştigă până la 4.355 de lei pe lună. De altfel, un funcţionar din cadrul Poliţiei Române câştigă mai bine decât cel mai bine plătit agent de poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, având în vedere că cel mai mare salariu net primit în noiembrie de un agent de poliţie a fost de 3.466 de lei, notează zf.ro.

Salarii mult mai mici decât poliţiştii au însă jandarmii, având în vedere că cel mai prost plătit ofiţer (cu funcţie fără comandă) al Jandarmeriei a încasat un salariu net de mai puţin de 1.300 de lei în luna septembrie, iar cel mai bine plătit ofiţer (cu funcţie de comandă) a câştigat, în aceeaşi lună, 8.420 lei net.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ce-salariu-are-un-politist-in-romania_1817358.html#ixzz3pfFsKaZd
Follow us: @realitatea on Twitter

Comentarii

comentarii