Ce televizor Samsung să cumperi? Ghidul complet

A venit timpul să cumperi un televizor nou și nu știi pe care să-l alegi? Află despre cele mai bune modele de TV Samsung pe care le poți găsi online.

Mai multe generații au văzut și vor vedea că televizoarele Samsung au fost un exemplu și o referință de excelență în întreaga lume. Mai ales pentru calitatea imaginii și a sunetului. Deși este adevărat că astăzi există zeci de mărci de televizoare pe piață, Samsung este, fără îndoială, una dintre cele mai bune mărci de pe piață. Ceea ce face ca această companie multinațională să fie diferită de toate celelalte este faptul că produce cele mai bune televizoare pentru fiecare gamă de preț, spre deosebire de alți producători care se concentrează pe producția de televizoare high-end sau, dimpotrivă, de televizoare mai ieftine. De aceea, are un catalog imens de televizoare din toate gamele la cele mai bune prețuri. Calitatea unui Samsung tv, împreună cu portofoliul său de produse, reprezintă întotdeauna o opțiune bună de cumpărare. Samsung este acum unul dintre cei mai mari 5 producători de ecrane și televizoare din lume.

Samsung: Gigantul sud-coreean

În loc să ne întrebăm ce este Samsung, ar fi mai bine să ne întrebăm ce nu este, deoarece această companie a investit literalmente în atât de multe domenii. Înființată în 1938 de omul de afaceri Lee Byung-chul ca o companie de import și export, aceasta și-a extins ulterior afacerile și în alte sectoare, devenind un punct de referință al modelului economic al marilor conglomerate (chaebol) care a condus transformarea economică a Coreei de Sud. Este uimitor cum, de la exportul inițial de legume în Coreea de Sud, compania a ajuns să lucreze acum chiar și pentru industria aerospațială. Cea mai faimoasă filială a sa și cea la care sunt fabricate televizoarele sale este Samsung Electronics, specializată în tehnologie și electronică. Acesta este locul de naștere al celor mai bine vândute telefoane mobile din lume și al televizoarelor de cea mai bună calitate încă din anii 1970.

TV Samsung 4K, UHD și alte produse noi

Printre noutățile ultimilor ani se numără și seria Serif: modele care cu siguranță nu ne costă puțin, dar care, evident, ne oferă foarte mult; în acest caz, televizorul devine un obiect estetic, o podoabă a casei, dar și un obiect de divertisment. Seria Frame, numită Tableaux Vivant futuristico, se bazează pe aceeași filozofie. Cu tehnologia 4K sau, de asemenea, cunoscută sub numele de UHD (Ultra High Definition), utilizatorii se vor putea bucura de o imagine mult mai clară ca la televizoarele HD clasice. Încetul cu încetul, televizoarele cu această tehnologie de ultra înaltă definiție au cucerit piața pentru bucuria utilizatorilor.

Acest tip de tehnologie este adaptat la televizoarele de dimensiuni mari, începând cu 55 de inci. Odată cu utilizarea tehnologiei 4K, ecranele mai mari pot avea o densitate mai mare a pixelilor, astfel încât definiția este și mai bună, dar la un preț mai accesibil pentru cei care nu vor să facă compromisuri în ceea ce privește calitatea. Compania sud-coreeană propune deja televizoare de până la 8K. Evident, acesta este un tip de tehnologie care nu este foarte populară și chiar inutilă (deocamdată), deoarece încă nu există programe sau conținuturi cu acest tip de rezoluție.

Nu trebuie să uităm că, în timp ce pe piață există multe branduri care se concentrează pe televizoare ieftine, dar bune, Samsung a investit și în televizoarele din gama medie și din gama medie inferioară, chiar dacă aceasta nu este specialitatea sa. Pe lângă clasicele LED-uri, Samsung investește și în QLED.

TV Samsung – QLED vs TV LG – OLED

În Coreea de Sud există două companii care se luptă în fiecare an pentru a crea și vinde cele mai bune televizoare. Rivalul numărul unu al Samsung este LG, care de la început s-a luptat pentru produse de înaltă clasă: televizoare care pot costa peste 1000 de euro.

Ambele mărci oferă și televizoare din gama medie-joasă, dar câștigătorul în acest domeniu este în primul rând LG sau LG Display, o ramură a multinaționalei specializată în producția de ecrane. În acest caz, Samsung nu trebuie să concureze doar cu inamicul său compatriot, ci și cu alte mărci orientale care oferă televizoare de bună calitate la prețuri mici, cum ar fi Hisense, Akai sau Xiaomi. Din acest motiv, Samsung nu se concentrează doar pe modelele mai scumpe, ci propune ceva diferit și nou în ceea ce privește tehnologia OLED (o invenție patentată în totalitate de LG), numită TV Samsung QLED.

QLED înseamnă Quantum Light-Emitting Diode (diodă cu emisie de lumină cuantică). Un televizor QLED este la fel ca un televizor LED normal, cu excepția faptului că utilizează nanoparticule minuscule numite puncte cuantice pentru a amplifica luminozitatea și culoarea. Sony a introdus inițial tehnologia în 2013, dar la scurt timp după aceea, Samsung a început să vândă televizoarele sale QLED și a încheiat parteneriate de licențiere cu alți producători, astfel că vei găsi televizoare QLED de la Sony, Vizio, Hisense și TCL.

S-a dovedit că aceste tipuri de ecrane și tehnologie ne oferă multe avantaje. Televizoarele QLED au un avantaj considerabil în ceea ce privește luminozitatea. Deoarece folosesc lumini de fundal separate (în loc să se bazeze pe fiecare pixel pentru a-și crea propria lumină), aceste lumini de fundal cu LED-uri pot fi incredibil de luminoase.

Comentarii

comentarii