Ce trebuie sa sti despre prezervativ

Dintre toate metodele de contraceptie prezervativul conduce detasat la capitolul eficienta. Itrucat este indispensabil pentru siguranta si sanatatea unui cuplu sunt anumite lucruri care nu trebuie ignorate.

 

Iata ce trebuie sa stii despre prezervativ

Exista si varianta feminina

 

Prezervativul pentru femei consta intr-un saculet mic cu un inel mic la un capat si unu mare la celalalt. Pentru a fi aplicat, se introduce inelul mic si saculetul in vagin. Astfel vaginul va fi protejat fiind captusit cu materialul prezervativului. Capatul deschis si mare iese la suprafata in timp ce penisul  „aluneca”  in capatul mare. Il poti gasi in farmacii sau magazinele on line.

 

Latexul si caldura

Este bine sa ai mereu la indemana un prezervativ insa acesta nu se pastreaza in portofel sau si mai rau in sertarul masinii. Explicatia: temperaturile  ridicate pot altera latexul, substanta din care este confectionat prezervativul.

Cu lubrifiant sau fara? Fara indoiala lubrifiantul joaca un rol important cand vine vorba de  calitatea actului sexual. Lubrifiantul nu numai ca ajuta prezervativul sa penetreze mai bine vaginul inlaturand disconfortul dar si diminueaza riscul ruperii acestuia  din cauza frecarii. In schimb, in cazul unui vagin sensibil care se irita usor este mai bine sa eviti prezervativele cu lubrifiant.

Recomandat si pentru sexul  oral

Chiar daca teoretic sexul oral este mai sigur decat cel vaginal sau anal, cand vine vorba despre transmiterea BTS-urilor chiar si sexul oral necesita aceasta precautie mai ales atunci cand nu iti cunosti foarte bine partenerul.

Comentarii

comentarii