Ce trebuie să știți înainte de a încerca să tăiați iarba cu o motocoasă

Deși este posibil să tăiați iarba cu o motocoasă, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere pentru ca acest lucru să fie un efort de succes pentru dvs. și pentru curtea dvs.

Dacă aveți nevoie sau decideți să vă tăiați gazonul cu o mașină de tăiat buruieni sau o motocoasă Ruris, atunci trebuie să fiți conștienți de faptul că aceasta este o sarcină diferită de cea de a scoate vechea și credincioasa mașină de tuns iarba cu baterie sau o mașină de tuns iarba electrică și de a începe să tundeți.

Vechea zicală spune că trebuie să folosiți unealta potrivită pentru treaba respectivă. Haideți să vedem dacă motocoasele au uneltele potrivite pentru a face treaba.

Pentru a vă asigura că obțineți o tăiere uniformă cu o motocoasă Ruris, ar trebui să țineți capul mașinii la același nivel cu solul și să folosiți mișcări scurte de măturat în timp ce tăiați. Aveți grijă să evitați să tăiați iarba prea scurt. Începeți de sus și coborâți mai jos.

Ar trebui să verificați întotdeauna în jurul zonei pe care urmează să o tăiați. Este posibil să existe pietre libere sau alte resturi care ar putea provoca daune casei, mașinii sau oamenilor dacă se întâmplă să le loviți cu o  motocoasa Husqvarna.

Țineți motocoasa Ruris aproape de corp în timp ce tăiați iarba. Veți dori să o poziționați astfel încât capul să fie la o înălțime confortabilă, iar linia de tăiere să fie la un unghi confortabil. Tăiați mai întâi în jurul și pe margine.  Apoi începeți să tăiați acea zonă cu mașina de tuns iarba.

Ar trebui să țineți motocoasa Ruris la nivelul solului și să faceți treceri folosind o mișcare scurtă de balansare. Pe măsură ce înaintați, ar trebui să suprapuneți trecerile pentru a obține tunderea întregului gazon. Iarba înaltă poate face ca acest lucru să fie puțin mai dificil.

Acest lucru este aproape la fel ca și cum ați tăia cu mașinile de tuns iarba obișnuite, evident fără partea de balansare.

După ce ați terminat de tăiat iarba la înălțimea dorită, asigurați-vă că iarba este uniformă. Veți dori apoi să folosiți motocoasa Ruris pentru scopul pentru care a fost proiectată, și anume tăierea marginilor.

Dacă aveți un model la care puteți roti capul, rotiți capul în modul de tăiere și începeți să tăiați zonele din curte care au nevoie de borduri. O motocoasă cu cap care nu se rotește va trebui să fie răsturnat astfel încât capul să fie vertical și apoi puteți tăia și aranja.

 5 sfaturi pentru a folosi o motocoasă pentru a tăia iarba cu succes

 • Folosiți o motocoasă, o mașină de tăiat buruieni sau un trimmer electric cu fir de bună calitate
 • Echipamentul de siguranță adecvat este obligatoriu: protecție pentru ochi (ochelari de protecție), protecție pentru auz, pantofi cu vârfuri închise și pantaloni lungi.
 • Folosiți o mișcare de balansare de la o parte la alta atunci când tăiați iarba
 • Mențineți capul motocoasei la nivel pentru a menține iarba tăiată uniform
 • Tăiați suprafețe mici pe rând, suprapunând zonele pentru a obține o tăiere uniformă și constantă

Deși motocoasele nu necesită multă întreținere, există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că următoarea experiență de tăiere este de succes.

 • Curățați iarba de pe capul și arborele motocoasei
 • Răzuiți orice iarbă sau altă vegetație care s-ar fi putut aduna sub protecția motocoasei
 • Ștergeți orice murdărie sau resturi care ar fi putut ajunge în jurul carcasei motorului și asigurați-vă că orificiile de aerisire ale motorului sunt libere de resturi
 • Îndepărtați firele de iarbă de pe zonele în care ați tăiat sau tăiat marginile, cum ar fi terasa, terasele de la piscină sau trotuarele.
 • Folosiți o suflantă de frunze ca o modalitate rapidă de a curăța motocoasa Ruris după o sesiune de tăiere, aceasta face curățarea mult mai ușoară.
 • Dacă folosiți motocoasă, atunci va trebui să vă asigurați că firul este curat și că este depozitat corect. Cablurile de extensie trebuie îngrijite și ele pentru a le maximiza durata de viață utilă.

Comentarii

comentarii