Ce vreme ne asteaptă in continuare?

prognoza meteoMeteorologii anticipeaza ca, in primele zile din 2013, nu vor fi precipitatii, iar termperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada a anului in majoritatea regiunilor, urmand ca, dupa 3 ianuarie, sa se inregistreze ninsori slabe, potrivit prognozei pentru urmatoarele doua saptamani.

In Banat, in intervalul 31 decembrie – 6 ianuarie, temperaturile vor avea o tendinta de crestere, apoi, incepand din 7 ianuarie, vremea se va racire usor. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de inghet, cu exceptia perioadei 5 – 7 ianuarie, cand acestea vor fi usor pozitive. Temperaturile maxime vor fi preponderent pozitive pe tot parcursul intervalului. In perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, probabilitatea de precipitatii va fi redusa, iar incepand din 3 ianuarie vor fi la inceput ploi, apoi lapovita, se arata in prognoza Administratiei nationale de Meteorologie (ANM).

In Banat- Crisana, pana in 6 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere, apoi, din 7 ianuarie, vremea se va raci usor. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de inghet, cu exceptia perioadei 5 – 6 ianuarie, cand acestea se vor apropia de 0 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent pozitive, cu o tendinta de scadere catre finalul intervalului. Probabilitatea de precipitaiii va fi redusa pana in jurul datei de 3 ianuarie, dupa care vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ploaie, apoi acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare.

La munte, pana in 2 ianuarie, vremea va fi usor mai calda in cursul zilelor, cand maximele termice vor fi usor pozitive. Dupa 2 ianuarie, vremea va fi rece, atat temperaturile maxime, cat si cele minime urmand sa se situeze sub nivelul de inghet. Pana in 2 ianuarie, nu sunt asteptate precipitatii , apoi vor fi ninsori, in general slabe.

Comentarii

comentarii