Cea mai lungă pârtie de schi din țara noastră, Semenic-Văliug, a fost deschisă astăzi VIDEO

Cea mai lungă pârtie de schi din țara noastră, Semenic-Văliug, a fost deschisă astăzi. Aceasta face parte dintr-un proiect de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Văliug, derulat de Primăria Reșița, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug.

Domeniul schiabil Semenic – proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia la care Primăria Reșița, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug, lucrează de mai bine de un an, este de azi functional.  În vara anului trecut Primăria Reșița a amenajat terenul, l-a înierbat și, acum, schiorii se pot bucura de cea mai lungă pârtie din țară – 5,6 kilometri, dificultate medie, de la Muntele Semenic, până la Văliug – Ponton Casa Baraj.

Iubitorii sporturilor de iarnă au luat cu asalt, astăzi, Muntele Semenic, mulți dintre ei dornici să testeze noua pârtie care unește Muntele Semenic cu stațiunea Văliug. Este vorba despre un traseu de 5,6 kilometri care a fost inaugurat astăzi.

Pârtia face parte dintr-un proiect de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Văliug. Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia prevede și realizarea unei telegondole cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, însă, deocamdată, până la finalizarea acesteia, transportul schiorilor se va face cu autobuze. 

Pârtia Semenic-Văliug are o lățime de 30 de metri și este de dificultate medie. Fiindcă pârtia este încă în faza de omologare, nu este supravegheată de salvamoniști iar schiorii se avântă pe propria răspundere pe pârtie.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cea mai lungă pârtie de schi din țara noastră, Semenic-Văliug, a fost deschisă astăzi VIDEO

Comments are closed.