Cea mai scumpa piesa de mobilier

Recent, s-a atins un nou record mondial in lumea licitatiilor – s-a vandut cea mai valoroasa piesa de mobilier. Desi nu a fost proiectat pentru a fi foarte confortabil, un scaun creat de Marc Newson a ajuns la un nou proprietar contra unei sume fabuloase. Cea mai valoroasa piesa de mobilier vanduta pana in prezent de orice designer in viata a costat peste 2 milioane de lire sterline (mai exact 2.434.500 lire). Aceasta piesa din aluminiu a fost creata in anii ’80 de catre un designer australian si a devenit o emblema pentru mobilierul modern.

Licitatia a fost castigata de catre un cumparator ce a ramas anonim si a facut oferta prin telefon. Cei ce au organizat evenimentul, Phillips’ Design Evening Sale, au declarat ca Marc Newson este unul dintre cei mai importanti designeri din ultimul sfert de secol.

Fiind foarte prolific de-a lungul carierei, Newson a produs mobilier si obiecte de uz casnic, dar a facut si design pentru biciclete, masini, avioane private si comerciale, iahturi si a colaborat cu un numar de companii si clienti pentru alte proiecte.

Scaunul Lockheed Lounge este considerat a fi o adevarata opera de arta si a devenit sinonim cu tot ceea ce este mai deosebit in design. Prototipul creat in 1988 a depasit de fiecare data estimarile. Prima oara s-a estimat o suma de 500.000-750.000 de lire sterline si s-a obtinut suma de 1.1 milioane de lire, dar Newson a vadut scaunul initial la pretul de 1.000 de dolari.

http://www.marcadelux.ro/cea-mai-scumpa-piesa-de-mobilier-foto/

Comentarii

comentarii