Cei mai buni luptători cadeţi ai României, în pregătire la Reşiţa

De la începutul acestei luni, cei mai buni luptători cadeţi ai României se pregătesc la Reşiţa. Decizia Federaţiei de a reuni din nou aici lotul naţional de juniori mici se datorează atât condiţiilor bune de antrenament, cât şi calităţii demonstrate în ultimii ani de şcoala reşiţeană de profil.

Tinerii luptători sunt pe mâini bune: de pregătirea lor se ocupă antrenorul emerit Adrian Dacica, ajutat de colegii Florin Dinţă şi Diana Franţ. „Sportivii sunt cantonați la Hotelul Sport al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, și sunt elevi la diverse școli din oraș, printre care Liceul Teoretic Traian Vuia și Școala Gimnazială Nr. 8. Sunt cei mai buni sportivi din România la categoria lor de vârstă, sunt selecționați în urma rezultatelor pe care le-au obținut la Campionatele Naționale, avem mare încredere în ei și sperăm ca cel puțin unul sau doi dintre ei să ajungă pe cele mai înalte culmi la competițiile internaționale.”, a declarat antrenorul emerit Adrian Dacica.

Între cele zece tinere speranţe ale luptelor româneşti se află şi câţiva exponenti ai şcolii reşiţene de lupte. „I-aș enumera aici pe Eric Loidl, Florin Gafton, Gabriel Radu. De asemenea, în vederile noastre sunt și ceilalți sportivi reșițeni care sunt campioni, frații Auraș și Raul Badea, și Andrei Tot”, a mai spus cunoscutul tehnician reşiţean. Antrenamentele lotului naţional de cadeţi cuprind zilnic două şedinţe de pregătire, dimineața de la 8 la 10, si după-amiază de la ora 17.30 până la 19.30.

Pregătirea se desfăşoară în sala de lupte din cadrul Complexului Sportiv Francisc Vaştag.

Comentarii

comentarii