Cel mai bun SOMNIFER natural

Tot mai multe persoane au început să sufere astăzi de tulburări de somn, întâmpinând dificultăți în a adormi, a rămâne în stare de adormire sau de a dormi în ciuda oboselii. Trezitul de mai multe ori pe noapte, trezirea foarte dimineață și somn neodihnitor sunt alte semne specifice insomniei.

Laptele cald este unul din cele mai vechi remedii utilizate pentru alungarea insomniei. În special în țările vestice laptele și alte produse lactate erau consumate înainte de culcare pentru îmbunătățirea somnului de noapte.

Mult mai eficient decât laptele simplu este laptele combinat cu puțină miere sau fulgi de ovăz. Laptele cu miere este de altfel un remediu antic, nu doar pentru insomnie, ci și pentru îngrijirea pielii. Mierea stimulează producția de insulină, și crește eliberarea de triptofan la nivelul creierului. Încălziți laptele ușor (fără să-l fierbeți), și adăugați 1 linguriță de miere. Beți laptele cu înghițituri mici seara, înainte de culcare.

Ovăzul nu este doar un mic-dejun sănătos, ci și o gustare foarte bună înainte de culcare, pentru inducerea unui somn liniștit și odihnitor. Ovăzul este o sursă bună de carbohidrați complecși, care cresc biodisponibilitatea triptofanului. Ovăzul conține mulți alți nutrienți care pot ajuta la calmarea sistemului nervos, relaxarea corpului și îmbunătățirea somnului: calciu, magneziu și potasiu. Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi lapte de soia în locul laptelui de vacă. Are de asemenea efecte benefice asupra somnului.

Sursa: https://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/84088/cel-mai-bun-somnifer-natural/

Comentarii

comentarii