Cele mai periculoase alimente pentru inima

DESPRE

Fiecare dintre noi isi doreste sa nu aiba probleme cu inima, acestea fiind foarte grave, dar nu intotdeauna suntem atenti si ii provocam suferinta cu o dieta care nu-i este pe plac. Iata care sunt cele mai periculoase alimente pentru sanatatea inimii.

– Salamurile, carnatii si alte mezeluri, intr-un cuvant, carnea procesata. Toate contin mai mult sau mai putin grasimi saturate, grasimi nesanatoase si pe langa acestea o cantitate mai mult decat necesara de sare. Sarea si grasimile saturate cresc nivelul de tensiune arteriala si pe cel de colesterol rau din sange, ambele fiind periculoase pentru inima.

– Alimentele fast-food contin grasimi trans, acestea fiind cele mai periculoase grasimi, in special atunci cand sunt combinate cu carbohidrati. Nici materiile prime nu sunt de cea mai buna calitate si toate acestea duc la obezitate, la cresterea tensiunii arteriale si la multe alte boli asociate. Obezitatea este unul dintre factorii principali care provoaca bolile cardiovasculare.

– Si margarina este un aliment ce contine grasimi trans; folositi cat mai rar margarina; de preferat este untul, sau si mai bine, uleiul de masline.

– Zaharul in cantitate mare este si el un dusman inrait al inimii. Mareste riscul de inflamatie in organism, creste nivelul de colesterol, mereste riscul de diabet, de obezitate, toate acestea putand deveni cauze ale afectiunilor cardiace.

Alimente pentru o inima sanatoasa

– Produsele de cofetarie si patiserie sunt foarte periculoase pentru sanatatea intregului organism si in special pentru inima. Contin si grasimi trans si zahar in cantitati mari si faina alba si margarina; toate cu risc major in cresterea de kilograme si in cresterea nivelului de colesterol.

– Sucurile carbogazoase din comert, contin o mare cantitate de zahar. Chiar si cand au pe eticheta insemnul cu zero zahar sunt nocive, deoarece contin diverse substante chimice periculoase pentru microflora intestinala si care in mod sigur, printre alte afectiuni provoaca si cresterea in greutate, ceea ce inimii nu-i face deloc bine.

Sursa: https://www.curademiere.ro/cele-mai-periculoase-alimente-pentru-inima/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29 

Comentarii

comentarii