Celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu a ajuns, în premieră, la Reșița VIDEO

Celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu a ajuns, în premieră, la Reșița. Biserica Romano-catolică Preasfânta Treime a găzduit un recital de excepție susținut de violonistul Alexandru Tomescu și artistul argentinian Omar Massa la bandoneon. Concertul face parte din Turneul Internațional Stradivarius 2020 „Piazzolla 99”.

Turneul Stradivarius 2020 își propune să continue să conecteze povestea muzicii în interpretarea violonistului AlexandruTomescu și Vioara Stradivarius Elder Voicu și Bandoneon-ul muzicianului argentinian Omar Massa, cu publicul, iar fiecare spectacol să fie un sentiment de bine, de frumos, o poveste pe care vrem să o trăim indiferent de vremuri. Program muzical a cuprins lucrări de Piazzola, îmbinate cu muzica lui Bethoven, Enescu, Massennet, Bach, Haendel, Proumbescu.

Anul acesta, turneul este dedicat celor implicați în lupta anti-COVID iar la Reșița, sumele obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Din anul 2007 și apoi până în 2023, în urma unor concursuri, vioara Stradivarius Elder – Voicu îi este încredințată lui Alexandru Tomescu care a transfromat-o în protagonista câtorva îndrăzneţe proiecte muzicale de anvergură şi notorietate, cu finanţare privată, sub genericul Turneul internațional Stradivarius.

În urma spectacolului din 5 septembrie a.c., Turneul „Stradivarius 2020“, cu participarea maeștrilor Alexandru Tomescu și Omar Massa, în organizarea Teatrului de Vest Reșița și a Consiliului Județean Caraș-Severin, beneficiar al încasărilor în formă de donații fiind Spitalul Județean de Urgență Reșița, prin Asociația „Salus Remedies“, a fost primită suma de 4.800 de lei.

În ciuda nevoilor cotidiene pe care le avem cu toții, dar și în semn că grija pentru sănătate nu trebuie să fie doar a sistemului medical, ci a fiecăruia dintre noi, pentru că la un moment dat cu toții avem nevoie de servicii medicale, se cuvin mulțumirile noastre tuturor celor care prin participarea la spectacolul de sâmbătă au donat Spitalului Județean de Urgență Reșița, artiștilor din concert și gazdei manifestării – Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Treime“, dar și celor care au făcut-o în lunile în care semnul COVID-19 ne-a încercat atât sănătatea trupului, cât și sănătatea sufletului, donațiile pentru spital fiind de la oameni de bună-credință, ONG-uri, instituții publice, care prin faptele lor și cuvântul viu sau scris au oferit un strop de sănătate celor care trec pragul unității medicale.

Adevărata noblețe vine din omenie și prietenie!

Prețuirea noastră tuturor!

Comentarii

comentarii