Chilipir curat – Blocuri de vânzare cu 50.000 de euro bucata la Anina VIDEO

 Vrei să începi o nouă viață, în mijlocul naturii, însă ai impresia că nu îți poți permite? Atunci ar fi bine să știi că un bloc în orașul Anina, din județul Caraș-Severin, se vinde cu doar 49.000 de euro, prețul unui apartament bun în Reșița sau al unei garsoniere la Timișoara. Și ai de unde alege fiindcă sunt scoase la vânzare 13 blocuri. Acestea aparțin unui om de afaceri din București care le-a cumpărat în urmă cu vreo 4 ani la prețul de 20.000 de euro bucata.  

Ce-i drept, blocul este deteriorat, mai exact, trebuie finisat iar cartierul în care este amplasat ”Orașul Nou” nu este foarte prietenos, însă priveliștea pe care ți-o oferă nu o vei întâlni vreodată în altă parte. Ceva asemănător mai poți vedea eventual la Brașov, Sinaia sau Bușteni, fiind situat pe un platou care domină orașul, în apropierea pădurii.

Cartierul, altădată fastuos, a rămas un cartier-fantomă, multe din construcțiile sale fiind nefinalizate, abandonate, cu ramele ușilor și ale ferestrelor lipsă. Este de la sine înțeles de ce blocul nu poate fi vândut la un preț mult prea mare, iar dacă vei căuta pe site-urile de imobiliare, vei găsi numeroase proprietăți din Anina oferite spre vânzare la un preț care nu depășește 10.000 de euro.

Blocurile – la alegere fiindcă ai de unde alege fiind vorba de un cartier întreg pe cinci hectare de teren, poate fi  cu 40 de garsoniere, 2 scări, 4 etaje, sau cu 10 apartamente cu câte 3 și 4 camere pe scară, sau cu 20 de apartamente cu câte 2 și 3 camere. La alegere și după preferință.  

Blocurile au fost construite la finele anilor 80, apartamentele sunt decomandate și era considerat un cartier de lux. Aici trebuia să locuiască angajații de la fosta termocentrală de la Anina și locuitorii cartierului Ștaier ce urmau să fie strămutați fiindcă ei locuiau pe un zăcământ de șist bituminos – combustibilul pentru termocentrală.

Evenimentele din 1989 au schimbat totul, termocentrala care avea cel mai înalt coș de evacuarea fumului din România, a fost demolată și dusă la fier vechi, iar Orașul Nou, a devenit un cartier fantomă.

Anina este cunoscută pentru teribilul accident care s-a produs în mină în 2006, soldat cu 7 morţi. În urma accidentului, mina de la Anina, cea mai adâncă din Europa şi singura sursă de venit a zonei, a fost închisă. Dacă în trecut Anina era o oază de bunăstare, oraşul a rămas, după 13 ani de la închiderea minei, fără prea multe posibilități de dezvoltare.

Orașul Anina este situate la o altitudine de 600 m și este declarat oraș – stațiune de interes local. Datorită aerului ozonat, la Anina a funcționat o stațiune și un sanatoriu renumit în Europa. Aici s-a tratat și vindecat de de tuberculoză împărăteasa Sissy a Imperiului Austro-Ungar. De la Anina pornesc o serie de trasee turistice spre Munții Aninei, Munții Semenic unde se află cea mai lungă pârtie de schi din țară de peste 7 km, precum și Cheile Nerei, Cascada Bigăr, Cheile Carașului sau zecile de peșteri dintre care cea mai renumită este peștera Comarnic.

 Tot la Anina există prima cale ferată montană de pe teritoriul României (Oraviţa – Anina), care a fost inaugurată în 1863. Totodată, în Peştera cu Oase, situată lângă oraş, au fost descoperite cele mai vechi rămăşiţe din Europa ale omului modern. Rămăşiţele  de Homo Sapiens vechi de 40.500 de ani, care au primit numele de „Ion din Anina”.

Comentarii

comentarii

One thought on “Chilipir curat – Blocuri de vânzare cu 50.000 de euro bucata la Anina VIDEO

Comments are closed.