Chimicalele din plastic si trusa de machiaj pot dauna grav sarcinii

Cercetatorii americani au efectuat un studiu privind efectele negative ale chimicalelor gasite in plastice sau chiar in trusa de machiaj asupra sarcinii. Concluziile oamenilor de stiinta sunt ingrijoratoare.
Chiar şi o expunere mică la aceste chimicale poate influenţa fetusului.

Astfel, cercetătorii americani de la Universitatea Washington au concluzionat că aceste chimicale cresc riscul de sarcină întreruptă sau de sindromul Down.

Aceşti hormoni, utilizaţi des la sticlele de plastic, în trusa de machiaj sau în ambalaje pot provoca daune generaţiilor următoare.
Oamenii de ştiinţă americani au administrat maimuţelor însărcinate rhesus, al căror sistem reproductiv este foarte similar cu cel al oamenilor, o doză de Bisphenol A sub formă de pastile sau printr-un implant în mână.

Ei au precizat că doza administrată este comparabilă cu cea la care este expusă o femeie în fiecare zi, deşi alţi oameni de ştiinţă i-au contrazis şi cred că doza este de sute de ori mai mare iar gravidele nu ar trebui să se îngrijoreze.
La maimuţe, celulele din ou nu s-au împărţit cum trebui într-o fază incipientă şi exista probabilitatea mai mare să aibă un număr greşit de cromozomi.

Pierderea sarcinii este rezultată de multe ori de un număr greşit de cromozomi, iar când sarcinile ajung la termen, copii pot fi născuţi cu defecte genetice.

Mai multe probleme s-au regăsit în al treilea trimestru al sarcinii.

Un nivel mare din aceste chimicale la oameni a fost asociat cu obezitatea la oameni şi cu probleme de comportament. Mai mult, la bărbaţi au apărut probleme de fertilitate.

Citeste tot materialul AICI http://femina.rol.ro/chimicalele-din-plastice-si-trusa-de-machiaj-pot-dauna-grav-sarcinii-71178.html

Comentarii

comentarii