Cinci alimente cheie pentru a crește puterea creierului

Totuși, ce alimente putem introduce pentru a ne menține materia cenușie la putere maximă?

1. Peștele gras, cel mai cunoscut aliment pentru stimularea creierului

Consumul regulat de pește gras, cum ar fi somonul, sardinele sau macroul, este cel mai cunoscut supliment alimentar pentru stimularea puterii creierului.

Cheia constă în grăsimile omega-3 EPA și DHA, pe care aceste tipuri de pește le conțin din abundență. Aceste grăsimi acționează protejând creierul de deteriorarea celulară, precum și încurajând creșterea de noi celule cerebrale.

Ca atare, omega-3 este legat de o serie întreagă de beneficii cognitive, inclusiv îmbunătățirea memoriei, ajutor în cazul depresiei și reducerea șanselor de apariție a bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer.

2. Cerealele integrale aduc multe beneficii

Folosirea alternativelor de cereale integrale în dietă are multe beneficii pentru sănătate, unul dintre acestea fiind creșterea puterii creierului. Pentru ca acesta să mențină o performanță optimă, are nevoie de un flux constant de glucoză.

Spre deosebire de cerealele rafinate, care provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr, cerealelor integrale le ia mai mult timp să se descompună și eliberează încet conținutul de zahăr, perfect pentru ceea ce are nevoie creierul tău.

3. Broccoli, o sursă bogată de acid folic

Toate legumele închise la culoare ajută la sănătatea creierului, dar broccoli este cel mai bun.

Acesta are concentrații neobișnuit de mari atât de vitamina K, cât și de colină, despre care s-a demonstrat că sporesc capacitatea cognitivă și, respectiv, memoria.

4. Afinele ajută de la sănătatea cardiovasculară

Se crede că aceste fructe de pădure gustoase ajută de la sănătatea cardiovasculară, până la reducerea riscului multor forme de cancer, și s-a demonstrat, de asemenea, că sunt benefice și pentru sănătatea creierului.

Antioxidanții care abundă în afine se adună în jurul zonelor creierului legate de inteligență, ceea ce duce la creșterea capacității cognitive, precum și la reducerea problemelor mintale mai târziu în viață, scrie SciTechDaily.

5. Roșiile, un antioxidant puternic?

Roșiile conțin cantități mari de licopen carotenoid, care s-a demonstrat că acționează ca un antioxidant puternic. Se crede că licopenul previne multe tipuri de leziuni în creier și reduce probabilitatea apariției multor forme de demență.

Citește tu mai departe și află toate secretele de aici https://www.descopera.ro/stiinta/20071197-cinci-alimente-cheie-pentru-a-creste-puterea-creierului-cat-de-des-le-consumi

Comentarii

comentarii