Semenicul – plin de turiști si cu coada de mașini de 5 km în al treilea weekend din 2021 VIDEO

Zăpada și distracția au pus stăpânire pe Perla Banatului- Semenicul. Zăpada ajungând să depășească 80 cm înălțime în stațiune iar soarele, a strălucit pe cerul albastru ca sticla. Gerul din noaptea de sâmbătă spre duminică, a îmbrăcat copacii într-un strai alb de chiciură transformând peisajul într-unul de poveste. Trebuie spus că drumul spre munte nu pune probleme șoferilor echipați corespunzător iernii, însă odată ajunși pe munte, găsirea unui loc de parcare este o adevărată provocare, iar din păcate și puținele parcări de pe muntele Semenic, nu sunt deszăpezite corespunzător.


Turiștii din toată partea de vest a țării, au luat cu asalt muntele încă de duminică dimineață pentru a putea ajunge cu mașinile până în stațiune. Sâmbătă, coada de mașini s-a întins până la curba de dinainte de fostul refugiu de la intrarea pe platou. Nici duminică lucrurile nu au stat mai bine. Doar că numărul mașinilor nu a mai fost așa de mare ca și sâmbătă. Cu toate acestea, capătul coloanei era undeva după ,,eoliene”. Toată această situație care se repetă an de an, se datorează faptului că pe Platoul Semenic, în stațiune mai bine spus, nu sunt locuri de parcare. Acolo unde s-ar mai putea parca, locul nu este curățat de zăpadă fiindcă drumarii intervin doar la drum. Contractul de deszăpezire nu include și platoul sau parcările de pe munte deoarece stațiunea propriu-zisă, aparține teritorial comunei Văliug. Din păcate, din această situație, au de suferit turiștii și turismul de pe Semenic.

Turiști acceptă și această situație și după atâta stat în casă și lipsă de zăpadă, doresc doar să se bucure de munte și distracția unică în zăpada mare ca în poveștile copilăriei. Muntele a fost luat efectiv cu asalt în acest sfârșit de săptămână. Toate pârtiile sunt deschise pe Semenic, chiar și Uriașul. Asta pentru schiorii experimentați, fiindcă copiii și mulți alții, s-au dat cu sania și s-au bucurat de prezența din abundență a zăpezii.

Prețurile pentru cazare și închiriere de echipament pentru pârtie sunt acceptabile încât orice iubitor de zăpadă își poate permite să se bucure de prezența iernii. Legat de cazarea de pe Semenic, trebuie spus că stațiunea oferă acum în jur de 300 de locuri de cazare.

În rest, prețurile la majoritatea produselor, sunt ca in oraș sau neschimbate de aproape un an. O cafea costă între între 3 si 5 lei, un pahar de vin fiert de la 10 lei, iar un meniu compus din felul unu si doi plus desert, costă în jur de 70-80 de lei de persoană.

Comentarii

comentarii

One thought on “Semenicul – plin de turiști si cu coada de mașini de 5 km în al treilea weekend din 2021 VIDEO

Comentariile sunt închise.