Circulaţie de coşmar spre Semenic fiindcă nu au intervenit drumarii VIDEO

UPDATE Joi 3 ianuarie: În urma sesizarilor venite de la participantii la trafic si a verificarilor, IPJ Caras Severin, a facut public urmatorul anunt: ,,Societatea comercială care răspunde de deszăpezire pe DJ 582, spre Semenic a fost sancționată astăzi cu 21 puncte amendă, adică 3045 lei, pentru faptul că nu a asigurat viabilitatea drumului public”.

Drumul judeţean 582 care leagă Reşiţa de Muntele Semenic şi staţiunile din zonă, a fost un adevărat coşmar pentru şoferii care au vrut să ajungă în staţiune in unu si doi ianuarie. Portiunea cea mai afectata a fost cea dintre Cuptoare si Valiug. Cu toate că peste carosabil zăpada era bătătorită şi arata ca oglinda, nici o maşină de la serviciul deszăpezire cu care Consiliul Judeţean are contract, nu a intrat în acţiune cu material antiderapant suficient. Pe carosabil se vedeau ceva urme de nisip, dar fără nici un efect.

Drumul spre Semenic s-a transformat în patinoar și nu puţine au fost porțiunile pe care autoturismele nu au mai putut înainta şi drumul s-a blocat. Mai multe maşini cu turişti au rămas blocate – aceasta cu toate că toţi şoferii montaseră pe autoturisme cauciucuri de iarnă.

Turiştii nu au avut altă posibilitate decât să se întoarcă din drum. Unii au încercat să împingă singuri mașinile, dar oamenii nu s-au putut ţine pe picioare.


Activitatea de deszăpezire a fost concesionată de Consiliul Judeţean Caraş Severin prin externalizare, unei firma care a câştigat licitaţia. Din păcate, se pare că aceştia nu prea ştiu ce au de făcut din moment ce au aflat de la reprezentanţii presei că drumul spre Semenic este blocat.

În fiecare anotimp rece, DJ 582 se dovedeşte a fi o piatră de încercare pentru drumarii judeţeni şi întotdeauna iarna îi ia pe drumari pe nepregătite. La prima zăpadă căzuta la începutul lunii decembrie 2018, Consiliul Judeţean a picat examenul fiindcă drumul a fost acoperit din nou cu ghiață. Joi, pe Semenic sunt așteptați peste 100 de copii care vor fi cursanții taberei de schi din anul acesta.

UPDATE 3 ianuarie ora 9:30 – Ca de obicei, de la drumurile judetene nu am primit nici o reactie. In schimb am luat legatura cu cativa soferi care au ajuns deja pe munte. Oamenii spun ca pe Semenic este ger puternic iar drumul este circulabil.

S-a actionat cu material antiderapant e tronsonul care ieri era ca sticla. Vom reveni.

Comentarii

comentarii