Cisternă cu încărcătură de bitum lichid răsturnată pe E70 la Domasnea

Azi, la ora 07:52, prin intermediul SNAU 112, am fost solicitaţi să intervenim în cazul unei cisterne încărcate cu substanţe periculoase, răsturnată în afara carosabilului pe DN 6, între Teregova şi Domaşnea, la km 418+300.

Având în vedere faptul că cisterna transporta 24 tone bitum lichid – o substanţă uşor inflamabilă cu vapori toxici, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă doua autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o ambulanţă SMURD și o autospecială pentru muncă operativă.

S-au luat imediat măsuri de stabilire a unui perimetru de siguranţă şi de asigurare PSI. Șoferul cisternei a suferit răni ușoare la nivelul membrelor superioare și i s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului de către paramedicii SMURD, acesta refuzând transportul la spital.

Pentru limitarea efectelor acestui eveniment au fost anunţate toate autorităţile cu atribuţii în gestionarea acestui tip de situaţii de urgenţă. Din fericire nu s-au constatat scurgeri ale încărcăturii. Dupa o zi de munca, in jurul orei 21, cisterna a fost repusa pe roti, i s-au facut verificarile de rigoare dupa care a fost tractata de acolo de un alt cap tractor.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Comentarii

comentarii