CNADNR: Iarna nu-i va lua prin surprindere pe drumari

Chiar dacă meteorologii au anunțat că iarna aceasta va fi una foarte grea, cei care se ocupă de drumurile naționale din județ au specificat în ședința Colegiului Prefectural că sunt 100% pregătiți pentru iarnă chiar și dacă aceasta ar fi să vină mâine.

”Sunt încheiate contractele pentru furnizarea utilajelor pe toata perioada sezonului rece. Din punct de vedere al stocurilor de materiale, la nisip aavem asigurat 100%, folosim nisipul care îl mai avem în stoc, iar la sare avem pe stoc din iarna trecută aproximativ 40% din cantitatea estimată pentru a se folosi iarna aceasta. Deci, putem considera că suntem pregătiți pentru sezonul rece”, a precizat Ioan Boba, șef Secție Drumuri Naționale Caransebeș.
Pe perioada sezonului de iarnă 20 octombrie 2016 – 31 martie 2017 viabilitatea drumurilor naționale din județul Caraș-Severin este asigurată de către D.R.D.P Timișoara prin S.D.N. Caransebeș și S.D.N. Orșova. Prin planul operativ pentru iarna au fost organizate 12 baze de deszăpezire.
Cei de la drumuri spun că au pregătite atât materiale antiderapante, cât și utilaje prevăzute în normative și că venirea iernii nu va fi o problemă.

”Vom folosi cu preponderență sarea. În completarea sării vom face preumectarea ei cu soluție cu clorură de calciu. Avem pe stoc 23 de tone de clorură de calciu, la momentul acesta și este în curs de derulare o procedură de achiziție publică la compania națională de la București atât pentru clorura de calciu, cât și pentru sare”, a mai spus șeful secției de drumuri din Caransebeș.

În concluzie, exceptând poate anumite perioade cu fenomene extreme, numărul total de 30 utilaje cu lamă și răspânditor ale SDN Caransebeș plus 31 utilaje ale SDN Orșova, suplinite de alte 16 auto-utilaje grele (SDN Caransebeș), plus alte 29 ale SDN Orșova organizate pe baze de deszăpezire și puncte de sprijin pot asigura condiții corespunzătoare pentru circulația rutieră pe întreaga rețea de drumuri naționale de pe raza județului. În total, vor fi asigurați 583,646 km de drumuri naționale în Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii