Cod galben de ninsoare și vânt peste Caraș Severin

COD GALBEN

În intervalul 06 februarie 2015, ora 16.00 – 07 februarie 2015, ora 14,00, teritoriul judeţului Caraş-Severin se va afla sub incidenţa unei atenţionări meteorologice cod galben de ninsori viscolite şi intensificări ale vântului. În a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

Şedinţa extraordinară a CJSU

Cu ocazia videconferinţei naţionale, prefectul judeţului Florin-Silviu Hurduzeu a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Cu acest prilej, au fost stabilite măsuri privind modul de acţiune în cazul în care situaţia meterologică prognozată va produce situaţii de urgenţă la nivelul judeţului nostru. La nivel de localităţi se impune mobilizarea operativă a tuturor mijloacelor avute la dispoziţie pentru a asigura o primă intervenţie în cazul în care situaţia o va impune, respectiv curăţarea drumurilor, adăpostirea persoanelor blocate în trafic şi a persoanelor fără adăpost.

Cetăţenii sunt rugaţi să limiteze călătoriile în această perioadă, iar dacă pleacă la drum să fie echipaţi corespunzător (rezerve de hrană şi apă, medicamente în cazul bolnavilor cronici, îmbrăcăminte adecvată, iar autovehiculele să fie echipate potrivit anotimpului).

Situaţia operativă, ora 15.00:

– SDN Orşova acţionează pentru curăţarea DN 57B, la ieşire din localitatea Globu Craiovei spre Bozovici; se circulă pe un singur sens în urmă căderii de bolovani/ebulment pe carosabil;

– Circulaţia pe Dunăre este oprită, începând cu ora 11.00, pe sectoruzl cuprins între km fluviali 1040-1096.

– Nu sunt înregistrate localităţi nealimentate cu energie electrică.

– În jurul orei 16, a fost reluată circulația pe Dunăre.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt.maj. Anca Balint

Comentarii

comentarii