Cod galben de vreme rea peste Caraș Severin- prefectul a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Actualitate Administratie Sănatate Utilitare

cod galbem iunieCod galben de ploi și vijelii peste jumătate din România, autorităţile locale din Caraş-Severin sunt în alertă. La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a fost convocat azi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ședința a convocată deoarece în Caraș Severin a fost emisă o atenționare meteo de Cod Galben de precipitaţii și vijelii în perioada imediat următoare. Și aici vorbim de orele următoare.
Au fost transmise informări către toate localităţile din judeţ, urmând ca membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la sediile primăriilor. Prefectul Silviu Hurduzeu a cerut reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă să asigure măsurile de prevenţie şi monitorizare necesare pentru a evita eventualele evenimente neplăcute şi, totodată, pentru a asigura o intervenţie eficientă în cazul producerii unor inundaţii.
La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC”  a fost activat Comandamentul Operaţional Judeţean, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea prefectului.
La această dată, Dunărea intră în țară cu un debit de 8.500 mc/secundă. În jurul datei de 16 iunie, cei de la Apele Române prognozează vârful de viitură cu un debit de 10.500 mc/secundă. În luna aprilie când au fost semnalate probleme, Dunărea  a avut un debit de 11.900 mc/secundă, cu 1400 de metri cubi mai mult ca acum, deci, în mod normal, nu ar trebui să fie probleme fiindcă nici în aprilie nu au fost situații deosebite în Caraș Severin.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments