Cod portocaliu de caniculă peste Banatul Montan!VIDEO

termometru caniculaMeteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe judeţe din sudul şi vestul ţării, unde se regaseste si judetul nostru. Marți, miercuri şi joi vor fi temperaturi cuprinse între 35 şi 40 de grade. Indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80.
Specialiştii spun că, atunci când indicele de confort termic depăşeşte pragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat. Medicii recomandă ca în zilele caniculare oamenii să bea multe lichide, să facă duşuri cât mai des, să consume multe fructe şi legume şi să evite expunerea prelungită la soare la orele prânzului.
Luni, la amiază, maxima termică a depăşit 40 de grade Celsius. Căldura a fost resimţită mai ales de resitenii care se aflau in aer liber. Mamicile au avut grija ca micutii sa fie bine hidratati si imbracati lejer, timp in care batranii au tinut cont de avertizarile meteorologilor si s-au ferit de razele soarelui de la miezul zilei.
Canicula a pus stapanie și peste Resita. Ca urmare a atenţionării cod portocaliu emisă de meteorologi, conforma careia se vor inregistra temperaturi maxime care vor depăşi 40 de grade Celsius, Primăria Reşiţa, prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, aplica planul de măsuri pentru zilele caniculare. In doua dintre cele mai aglomerate zone din oras au fost amenjate casute anti-canicula si resitenii sunt sfatuti sa nu iasa afara la orele amiezii.
Resitenii doborati de canicula se pot refugia in casutele anti-canicula amenajate in Centrul Civic si in Parcul Tricolorului din Resita. Punctele de prim-ajutor sunt dotate cu dozatoare cu apă rece, aer condiţionat şi paturi, iar asistenţa medicală este asigurată de câte un cadru medical de la DSP si voluntari de la Crucea Roşie.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă a suplimentat, în aceste zile, numărul de echipaje. Resitenii cunosc regulile pe care trebuie sa le urmeze cand este canicula dar, chiar si asa, nu se feresc sa iasa din casa.
In intervalul orar vizat de canicula este asigurată si permanenţa la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi la Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a ajuta, in caz de nevoie, persoanele imobilizate.

Comentarii

comentarii