Cod portocaliu de vânt și vreme rea în Caraș Severin – Aproape 3000 de abonați fără curent electric VIDEO

Cod portocaliu de vânt și vreme rea în Caraș Severin – Aproape 3000 de abonați fără curent electric. Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu si galben de viscol şi ninsoare pentru mai multe judeţe, unde începând de luni seara, va ninge abundent, iar în unele zone vântul va avea intensificări cu viteze de până la 120 de kilometri la oră, viscolind zăpada. Pentru județele Caras Severin si Hunedoara, a fost emis cod portocaliu de vant puternic si viscol.

Din cauza vântului, mai multe localități din Caraș Severin, au rămas fără current electric. La ora 21:40, localitățile Bucova, Băuțar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn, Submarginea, Globu Craiovei și Petnic, erau fără energie electrică. Sunt afectati aprox. 2700 abonați.

Prin Dispeceratul ISU Caras-Severin au fost transmise mesaje de înștiințare, inclusiv prin sistemul RO-Alert, cu privire la avertizările meteorologice emise, tuturor UAT-urilor care au în administrare terenuri în zona vizata.

Totodată, se menține legatura permanenta atât cu administratorii de drumuri, cât și cu furnizorii de utilități pentru gestionarea operativa a situațiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice.

Subunitățile de interventie ale inspectoratului nostru sunt pregătite sa acționeze, in sprijin, in cazul în care situația o va impune.

Pe DN68, in nordul județului, în zona localității Valea Bistrei, carosabilului a fost acoperit cu un strat de peste 20 de cm de zăpadă. Potrivit SDN Caransebeș,  pe acest sector de drum se actionează cu utilaje și se circulă în condiții de iarnă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cod portocaliu de vânt și vreme rea în Caraș Severin – Aproape 3000 de abonați fără curent electric VIDEO

Comments are closed.