COD PORTOCALIU PESTE BANAT- avertizare valabilă în zona de munte VIDEO

Fenomene vizate: ninsoare însoțită de vânt cu viteze la rafala de peste 100-120 km/h, care determină scăderea vizibilității sub 50 m. Pentru evitarea situațiilor extreme care pot pune în pericol viața şi sănătatea, reamintim celor care se deplasează în această perioadă în zonele afectate, să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care să asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Iata imagini din zona Muntelui Mic.

În contextul atenționărilor ANM de tip ”COD GALBEN” în intervalul 11 februarie ora 22:00 – 13 februarie ora 02:00 și COD PORTOCALIU de vreme severă pentru data de 12.02.2019 între orele 09:30-15:00 în zonele montane, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis operatorilor responsabili cu activitatea de deszăpezire ordine de intrare în bază cu toate utilajele din dotare. Astfel pe DJ 582 Reșița – Brebu Nou și DJ 582 E Prislop – Semenic se intervine, în funcție de condițiile meteo, cu următoarele utilaje:
Autotoutilitară pentru revizie și patrulare – 1 buc.;
Autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor – 3 buc.;
Încărcător frontal – 2 buc.;
Autofreză – 1 buc.;
Tractor/Buldoexcavator cu cupă sau lamă – 1 buc.;
Autogreder – 1 buc.;

Pe DJ 608 A Caransebeș – Muntele Mic operatorul este pregătit pentru activitatea de deszăpezire cu următoarele utilaje:
Autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor – 1 buc.;
Încărcător frontal – 1 buc.;
Autofreză – 1 buc.;
Tractor/Buldoexcavator cu cupă sau lamă – 1 buc.;
Autogreder – 1 buc.;

      În intervalele menționate în zona montană vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În zonele mai înalte se așteaptă ninsori abundente și vânt cu viteze care vor depăși la rafală 100…120 km/h.

De asemenea, ca urmare a avertizării COD GALBEN pentru restul județului, între 11 februarie ora 20:00 – 13 februarie ora 10:00, caracterizată prin precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a solicitat tuturor companiilor de deszăpezire o situație a stocurilor de material antiderapant. În acest moment există în depozite 4.736 de tone de nisip 502 tone de sare, cu posibilitare de suplimentare a cantităților la nevoie. Imagini din zona Muntelui Semenic.

La această oră toate drumurile județene sunt deschise circulației publice, în zonele montane traficul desfășurându-se în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80 cm pe Muntele Mic și 70 cm pe Semenic. Operatorul care acționează pe tronsonul Prislop-Semenic a semnalat căderi de arbori pe partea carosabilă, însă pe parcursul zilei se va acționa pentru îndepărtarea acestora. Multumiri speciale pentru imagini prietenilor de la ,,Echipa Muntele Mic” si Cabana Andra Semnenic!

Comentarii

comentarii