Cod Roșu și Caniculă de Sânziene 2021 la Reșița și peste Banatul Montan VIDEO

Termometrul din centrul civic al Reșiței arăta, la prânz, 39 de grade Celsius. Temperaturile ridicate afectează în mod special persoanele vârstnice și bolnavii, însă vremea nu îi împiedică pe cei mai mulți să iasă din case nici măcar la orele prânzului.

Parcă înțelească cu echinocțiul, vara a revenit în forță în Banatul de munte. meteorologii au anunțat temperaturi extreme în aceste zile. Persoanele cele mai expuse la efectele negative ale caniculei sunt bătrânii. Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber între orele 09.00-19.00, precum și frecventarea locurilor aglomerate.

 În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise). Se recomandă creșterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi și evitarea alimentației bogate în grăsimi. Din cauza temperaturilor extreme autoritățile județene au dispus organizarea de puncte de prim-ajutor în orașele județului. Joi și vineri în Caraș-Severin, va fi doc roșu de caniculă și se vor înregistra temperaturi maxime extreme. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 24 de grade.

Comentarii

comentarii