Cod roșu și portocaliu de vreme rea în mai multe localități din Caraș Severin VIDEO

Avertizările meteorologilor s-au adeverit. A plouat torenţial peste Banatul Montan. Ploaia a venit dinspre vest – a lovit prima data în zona Naidăș, apoi Valea Bârzavei în  zona Gherteniș și a terminat cu Munții Semenic.  

S-au produs descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat, căderi de grindină. Cerul s-a rupt peste  Naidăș și Gherteniș. La Naidăș apa strânsă de pe dealuri și munți, a umflat afluenții Nerei și a venit peste sat și a inundat mai multe străzi și curțile caselor de pe câteva străzi.

La Naidăș, apa a crescut în câteva minute așa de mult încât a intrat și în gospodăriile localnicilor. Unul dintre afluenții Nerei  s-a umflat așa de mult încât apa a luat aproape 3 metri din malul pe care era un drum de acces în gospodăriile sătenilor.

O ploaie de jumătate de oră, cu tunete și fulgere  s-a abătut și peste satul Gherteniș. Oamenii nu au mai avut altceva de făcut decât să aștepte să se oprească ploaia care efectiv curgea din cer.

Din fericire, ploile nu au ținut așa mult ca acum două săptămâni și după o oră, pe străzile satelor au mai rămas doar urmările potopului de apă.

Comentarii

comentarii