Codrin Ştefănescu: Mocioalca – rămâne în istoria PSD ca un vis urât VIDEO

Vizita celor ,,doi grei” de la Bucureşti, Codrin Ștefănescu și Eugen Nicolicea, a avut rolul de a clarifica situaţia în PSD Caras Severin după demisia președintelui, deputatul Ion Mocioalcă. A avut loc o ședință fulger în care a fost dizolvat Biroul Permanent Judeţean CS al PSD. Luminiţa Jivan este președinte interimar al organizației – funcție pe care a avut-o și până acum fiind ,,unsă” direct de la București încă de anul trecut Tot azi a fost ales și noul Comitet Executiv precum și noul Birou Permanent al PSD Caras Severin. Noile modificări au fost aprobate de membrii PSD CS în plen. Adică, au fost votate în unanimitate. Știm doar ce și cum, dar nu știm cine fiindcă noua conducere ce va fi anunțată de Luminița Jivan într-o conferință de presă.

Ștefănescu a mai spus că toţi primarii PSD din Caraș Severin, au fost cooptaţi în Comitetul Executiv. În acest fel s-a pus capăt camarilelor bazate pe interese și ,,pretenii” din organizație.

Legat de ce se petrece la București, Codrin Ștefănescu a spus că ,,nu trebuie să ne lăsăm călcaţi în picioare nici de Iohanis, de gruparea Rezist sau de presa sorosistă. Liderul de la București a mai spus că este convins că la alegerile europarlamentare – PSD Caras Severin se va situa într-un top 10 cu cele mai bune rezultate. ,,Am făcut pariu pentru asta” a mai adăugat deputatul.

Acesta a mai spus în fața presei că a fost un moment de bucurie în momentul în care în PSD Caras Severin s-au rupt lanţurile tiraniei. ,,În PSD Caras Severin a existat o persoană cu o clică în jurul ei ce se considera proprietar de oameni şi judeţ. De acum, s-a terminat cu expresia ,,primarul meu, deputatul meu, directorul meu. Era o situaţie nefirească, neîntâlnită niciunde în PSD. Niciunde nu mai există aşa ceva. La nivel central s-au luat măsuri radicale și la PSD Ialomița şi Dâmboviţa, președinții au fost excluşi. Acum e linişte și acolo. Mocioalcă a plecat singur din partid. dar a plecat cu tot cu dotare şi baza de date. Mai au câteva zile să înapoieze ce au luat ilegal din sediul partidului. Dacă nu, vom face plângere la poliţie pentru furt”.

Referitor la fostul președinte demisionat, Ion Mocioalcă, Codrin Ștefănescu a spus despre acesta că în organizație și în județ ,,s-a comportat ca un vătaf pe moşie. A aplicat o conducere de fier. Dacă cineva îndrăznea să ia legătura cu cineva din structurile centrale ale PSD de la București, era pedepsit. Nu conta pentru ce a sunat la București”.

Nume noi în conducerea organizației

Ce am putut afla, este faptul că preşedinte executiv al PSD Caraș Severin, este Dumitru Ursu- primarul Oraviţei, iar senatorul Ionuţ Chisăliţă, este secretarul general al organizației județene. Ștefănescu a mai spus că ,,PSD nu îşi permite să aibă în interior trădători. Cei ce joacă la două capete vor pleca şi ei. Membrii- doresc aşa ceva.
Mocioalcă şi Ponta nu au reușit să acapareze membrii PSD în judeţe, au fost foarte puţini cei care au trecut de partea lor. Doar în Caraș Severin au plecat Mocioalcă şi Spânu. Au uitat amândoi cum au ajuns unde sunt acum. Mocioalcă, dacă se crede mare bărbat și lider politic, ar fi trebuit să-și asume gestul pe care l-a făcut. Fiindcă nu are curaj să demisioneze, dacă se crede așa de tare şi de bun. Datorită PSD-ul este acum unde este și a ajuns ce a ajuns”.

Bucureștiul nu se amestecă în treburile județului

,,Dacă se fac schimbări la nivel de judeţ ( șefii de pe la direcții nn), nu este treaba noastră. Dacă se fac, vor fi pe regulile partidului şi le fac cei de aici. Noi ne-am încheiat misiunea aici și plecăm la Turnu Severin. Lista pentru europarlamentare se va face în martie. Aşa am spus, aşa facem. Suntem serioşi, nu facem ca alţii o grămadă de liste până acum și pe care le tot schimbăm”.

Despre ,,statul paralel” Codrin Ștefănescu a spus că

,,Mergem până la capăt așa cum am spus. Mergem prin judeţe, ţinem legătura cu colegii din guvern. După decizia Curţii, trebuie să ne gândim dacă dăm lege sau ordonanţă.
Suntem partidul cel mai vânat în ţară. 75% din membrii conducerilor din ţară, sunt anchetaţi cu tot cu familie, pe fel de fel de lucruri bizare. PSD lupta până la capăt. Apar dovezile, înregistrările, ameninţările, vor trebui să răspundă penal”

Deputatul Eugen Nicolicea s-a referit la legea compensației pentru cei arestați și efectele ei. Vorbeşte mult despre recursul compensatoriu, cum s-a ajuns la el, spune cum s-a ajuns la procentul cu zilele de eliberare. El a ținut să specifice că ,, asta a fost acum un an şi ceva şi nu au fost cazuri grave de atunci şi până acum”. Nicolicea mai spune de cazul de la Reghin. ,,Un coleg de la USR s-a folosit de o moarte tragică în scopuri josnice. Spune că victima venise acolo ca agresor de fapt, că subiectul a fost exploatat mediatic”. Declarația o puteți asculta în întregime în materialul video.

Codrin Ștefănescu a mai spus că ,,Legat de suspendarea președintelui Iohanis, analizăm situația. Suntem la președinția UE, noi nu scarificam țara, ne gândim ce o să facem. PSD niciodată nu şi-ar sacrifica ţara. Sunt, însă, tot felul de presiuni din teritoriu pe subiectul acesta şi, atunci, luăm în calcul. Dacă nu aveam preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, cu siguranţă făceam acest lucru”.

Acesta a mi vorbit de Brexit, de deciziile CEDO care sunt obligatorii și a mai spus că ,,Presa internaţională a fost şocată de scandalul protocoalelor. Nu a existat nicăieri asemenea protocoale între SRI, procurori, etc. Sunt unice pe planetă”.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă o puteți urmări în materialul video de mai sus.

Comentarii

comentarii