CODUL RUTIER, vizat de modificări majore. Şoferii vor trebui să ţină cont de noi INDICATOARE. În ce regim ar putea fi folosite RADARELE-PISTOL

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, un raport favorabil proiectului de lege care modifică Articolul 109 din CODUL RUTIER. Acesta prevede, printre alte aspecte, ca prezenţa maşinilor de poliţie cu RADAR să fie presemnalizată prin PANOURI, cu 500-1.000 de metri înainte.

„Maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”, se arată în modificările adoptate de comisii. De menţionat faptul că panoul care atenţionează existenţa unui RADAR se montează de către administratorul drumului respectiv, la cererea poliţistului rutier. Dincolo de inscripţionarea care trebuie să fie VIZIBILĂ, acelaşi lucru este valabil şi pentru poziţionarea maşinii de Poliţie, care trebuie să fie la vedere, transmite digi24.ro.

De asemenea, dispozitivele radar de tip PISTOL nu pot fi utilizate la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie, informează legislaţia. Executivul NU susţine însă iniţiativa deputatului liberal Florin Roman. La propunerile de modificări au contribuit şi parlamentari ai USR şi UDMR, nu doar PNL.

Comentarii

comentarii