Colocviile Internaţionale Nedeia – Banatul viu VIDEO

Colocviile Internaţionale Nedeia – Banatul viu la 2019 au debutat, la Reşiţa, cu o sesiune de comunicări dedicate Anului Omagial al Satului Românesc. La manifestare sunt invitaţi oameni de cultură din ţară, dar şi de peste hotare, care vor susţine comunicări. Prima parte a sesiunii de comunicări a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi s-a desfăşurat sub genericul „2019 – Anul Omagial al Satului Românesc”. Cea de-a doua zi a manifestării va avea loc în Valea Almăjului, când după cuvintele de deschidere, la Primăria Eftimie Murgu va începe cea de-a doua sesiune de comunicări.

„Ediţia din acest an a pornit de la faptul că, în cadrul Banatului viu la 2019, să apelăm la o temă care a fost valorificată în anul în curs, Anul omagial al satului românesc. Ne bucurăm să avem o participare deosebită, oameni valoroşi, cu lucrări valoroase. Încercăm, astfel, să demonstrăm că Centrul Judeţean de Corservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, este o instituţie care desfăşoară o bogată activitate şi pe partea aceasta de specialitate. Cred că suntem printre puţinele centre de tradiţie din ţară care are două reviste, o revistă de cultură contemporană – Reflex şi o revistă de cultură tradiţională – Nedeia. Sperăm ca activităţile ce se desfăşoară pe parcursul a două zile să aducă bucurie şi participanţilor, dar şi celor care ştiu ce se întâmplă cu tradiţia noastră. Prin aceste colocvii, dorim să facem şi o promovare a judeţului, şi din punct de vedere turistic, dar şi al obiceiurilor din acest colţ de ţară”, a declarat directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, prof. Ioan Benga.

Colocviile Internaţionale Nedeia – Banatul viu. Colocviile Internaţionale Nedeia au ajuns la cea de-a V-a ediţie şi sunt organizate de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Eftimie Murgu şi a Muzeului Banatului Montan din Reşiţa.

Comentarii

comentarii