POLIȚIȘTII RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE – 460 de sancțiuni si 38 de permise retinute

POLIȚIȘTII RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. Începând din data de 13 noiembrie, poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 460 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic. De asemenea, au fost reţinute 38 permise de conducere și au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier.

 

În perioada 13-17 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente și reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi.

 

Astfel, poliţiştii au aplicat 463 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 218 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 23 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate bicicliștilor și pietonilor care au săvârșit diferite abateri la regimul rutier.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 38 permise de conducere, dintre care 17 pentru depășiri neregulamentare și 8 pentru neacordarea   priorității de trecere pietonilor și vehiculelor și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

 

POLIȚIȘTII RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. 5 conducători auto au fost sancționați cu amendă de la 1.305 lei la 2.900 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea regimului legal de viteză, dintre care exemplificăm:

La data de 16 noiembrie, ora 15.35, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din județul Caraș-Severin, posesor de permis de conducere de numai 2 luni, a fost înregistrat de aparatul radar rulând cu o viteză de 142 km/h, pe DN 57, în afara localității.

Tot în ziua de sâmbătă 16 noiembrie, la ora 16.31, un alt conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism în zona Triaj din Reșița, cu o viteză de 112 km/h.

De asemenea, în zona Bocșa, doi conducători auto au fost înregistrați de aparatul radar în timp ce conduceau autoturismele cu viteza de 119 km/h, în localitate, respectiv 185 km/h, pe DN 58B, în afara localității.

 

Totodată, în perioada amintită au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

 

POLIȚIȘTII RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. La data de 16 noiembrie, în jurul orei 08.13, un tânăr de 21 de ani din Reșița, a fost depistat conducând un autoturism, pe Calea Caransebeșului, aparatul DrugTest indicând, în cazul său, rezultat pozitiv pentru 2 substanțe psihoactive.

Acesta a fost imediat condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii concentrației de substanțe psihoactive în organism.

 

La data de 17 noiembrie, în jurul orei 16.10, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe DN6, în localitatea Mehadia, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetățean bulgar de 33 de ani, iar în urma testării aceastuia cu aparatul DrugTest, a rezultat valoare pozitivă pentru una dintre substanțele psihoactive.

Și acest conducător auto a fost condus la spital în scopul prelevării de mostre biologice, pentru stabilirii concentrației de substanțe psihoactive în organism.

 

POLIȚIȘTII RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE. În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și se continuă cercetările.

 

Comentarii

comentarii