Concert de pian la Sala Lira – Martin MÜNCH VIDEO

Luni, 30 iulie 2018, ora 18:00, sala LIRA a Liceului de ”Arte Sabin Păuța” din Reșița va găzdui Recital de pian – Impresii muzicale susținut de pianistul Martin MÜNCH (Germania). Pedagog, compozitor și interpret de clasă, Martin MÜNCH va aduce pe scena reșițeană compoziții proprii, lucrări semnate Alexandr Scriabin și Claude Debussy. Evenimentul este parte a Festivalului Internațional ArteORA organizat de Asociația Kratima Timișoara în trei orașe cărășene: Oravița, Reșița și Oravița. Societatea pentru Cultură ”Metarsis” este partener al evenimentului pentru Reșița.

Martin MÜNCH s-a născut la Frankfurt (Germania). A studiat la Universitatea din Mainz sub îndrumarea profesoarei Monica von Saalfeld, obținând diploma în studiul pianului și pedagogie cu rezultate excepționale. S-a perfecționat la Cursurile de vară de la Weikersheim și la Festivalul de Muzică Contemporană de la Darmstadt. A susținut concerte în 30 de țări, inclusiv Germania, Franța, Belgia, Anglia, Olanda, Spania, Portugalia, Italia, Ungaria, Japonia și SUA. A participat în festivaluri de renume (Mozarteum Salzburg) și a concertat la Teatrul Colon din Buenos Aires.

A studiat compoziția la Frankfurt cu profesorul Hans- Ulrich Engelmann și, din 1992, și-a completat această specializare la Hochschule für Musik din Karlsruhe cu profesorul Wolfgang Rihm. Unele din compozițiile sale s-au transmis la posturi de radio din Germania și Bulgaria. A interpretat Concertul său nr. 2 pentru pian și orchestră cu orchestre ale filarmonicilor din România. A înregistrat compoziții proprii, precum și piese pentru pian din repertoriul universal pe numeroase CD-uri, vizibile pe www.martin-muench.de A predat pianul, o perioadă, la Universitatea din Bamberg. În anul 2009 a fost Președintele Concursului Internațional de pian de la Roma. Este fondatorul unui prestigios festival care promovează muzica secolului XX – Klavierwoche Heidelberg, precum și organizatorul altor festivaluri – Neckar Festival din Germania și Festivalul Pianorama de la Florența (Italia).

Citeste tu mai departe aici: http://semndecarte.metarsis.ro/?p=11939#more-11939

Comentarii

comentarii