Monden

Concursul National Drepturile Copilului – Caras Severin – locul I.

Ca în fiecare an, Salvaţi Copiii România a organizat Întâlnirea Anuală a Copiilor. În acest an, aceasta a avut loc în staţiunea Bușteni, în perioada 8 – 13 iulie 2015. Evenimentul a reunit copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, câştigători ai Concursului privind Drepturile Copilului, desfăşurat în Bucureşti şi Filialele Salvați Copiii din țară, implicit Filiala Caraş- Severin.

Programul întâlnirii a inclus ateliere de lucru ce au urmărit informarea şi dezbaterea de către copii a dreptului la educație de calitate, precum şi desfăşurarea fazei naţionale a concursului „Drepturile Copilului”. Concursul din acest an poartă titlul “Toți copiii au dreptul la educație de calitate!” și are ca scop principal conștientizarea de către copii, tineri și adulți a importanței respectării dreptului universal la educație de calitate și a mandatării copiilor în a atrage atenția autorităților despre cât este de important ca acest principiu să devină, pe agenda lor, o prioritate. Deși, ODM 2 (obiectivul al doilea al mileniului – realizarea accesului universal la educație) își propunea ca, până în anul 2015, toți copiii lumii, atât băieţi, cât şi fete, să poată absolvi în întregime măcar şcoala primară, mai sunt multe de făcut în această direcție, inclusiv în România. O condiție sine qua non a educației de calitate este accesul tuturor copiilor la educație preșcolară și școlară.

Organizaţia Salvaţi Copiii Caraş –Severin a fost reprezentată de echipajul Şcolii cu Clasele I- VIII Nr 8 din Reşiţa, format din elevii MOLDAVI MARA, STANCIU SERENA, NEGOITESCU GABRIEL și JURMA DANIELînsoţiţi de prof. Mirela Rădoi, echipaj care s-a clasat pe primul loc la faza judeţeană a acestui concurs. Indrumaţi cu profesionalism şi dăruire de doamnele profesoare Foiagu Mariaşi Mirela Rădoi, cadre didactice voluntare ale Organizaţiei, echipajul judeţului nostru a obţinut Locul I pe ţară, cu proiectul „Orfani cu părinți”.

Coordonator programe Salvaţi Copiii Caraş- Severin,
Înv. Elisaveta Vlăduţ

Comentarii

comentarii