Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, etapa a III–a

În perioada 26-28.07.2017, la sediul Detașamentului de Pompieri Caransebeș din str. Cernei, nr.6 și pe Stadionul Municipal din Caransebeș, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin organizează Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, etapa a III–a (zonală).

Etapa a III-a – zonală se organizează pe 9 centre de judeţe, stabilite prin ordin al inspectorului general, pe parcursul a trei zile consecutive, cu participarea a câte unui lot din fiecare inspectorat. La start, în județul nostru, se vor alinia echipe de pompieri militari din Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi și Vâlcea.
Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie – septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Probele de concurs în cadrul cărora salvatorii își vor testa performanţele sunt: Scara de fereastră , Pista cu obstacole pe 100 metri, Ştafeta 4×100 metri şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.

În data de 26.07.2017 va avea loc şedinţa tehnică pentru stabilirea măsurilor organizatorice şi procedurale în vederea desfăşurării concursului în condiţii optime. În data de 27.07.2017, la ora 09.00, la sediul Detașamentului de Pompieri Caransebeș va avea loc festivitatea de deschidere, iar în jurul orei 09.45, vor începe primele două probe ale competiției. În data de 28.07.2017, începând cu ora 09.30, pe Stadionul Municipal din Caransebeș se vor desfășura celelalte două probe ale concursului, competiția încheindu-se cu festivitatea de premiere.

Câștigătorii competiției se vor califica la faza națională a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

Comentarii

comentarii