Consilierii Judeteni convocati de urgenta in sedinta extraordinara

Neregulile și demisiile din comisia care validează dosarele persoanelor adulte cu handicap au dus la aprobarea de urgență a unei noi componențe a acesteia.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a convocat astăzi o ședință extraordinare privind aprobarea unui singur proiect de hotărâre. Proiectul prevede modificarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.92/21.04.2016 privind aprobarea componenței nominale și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Caraș-Severin.

Astfel că, în timpul ședinței a fost votată componența nominală a acestei comisii. Președintele comisiei a fost ales Virgil Robciuc, medic specialist în specialitatea medicină generală de familie. Ceilalți membri ai comisiei sunt: Mircea-Dorel Borcău- medic, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică județeană, Mariana Panca – reprezentant al organismelor private care desfășoară activități în beneficiul persoanelor cu handicap, Andrada Stanciu- psiholog, Oana Pecherle – asistent social.

Președintele Consiliului Județean a precizat că pentru aprobarea acestui proiect de hotărâre era nevoie de un aviz consultativ de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, aviz care a venit în data de 25 august iar pentru a fi în termen legal s-a convocat această ședință de urgență.

”La nivelul acestei comisii sunt foarte multe dosare de analizat, și așa a trecut o lună de zile, cu cât întârziam mai mult cu atât puteau apărea disfuncționalități și sincope la nivelul acestei comisii în analizarea dosarelor de la cei care aveau nevoie de avize de la această comisie”, a justificat Silviu Hurduzeu necesitatea aprobării de urgență a acestei comisii de evaluare.

A fost nevoie de o altă componență nominală a comisiei deoarece atât psihologul cât și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică și-au dat demisia, iar reprezentantul organismelor private acreditate, care desfășoară activități în beneficiul persoanelor cu handicat a absentat, fără temei, în repetate rânduri, astfel că s-a decis modificarea componenței comisiei.

Comentarii

comentarii