Consilierii PSD vor depoul de tramvai doar dacă va trece în proprietatea Primăriei

Consilierii PSD vor depoul de tramvai doar dacă va trece în proprietatea Primăriei după ce va fi achiziționat de Societatea de Transport Urban S.A, tot a Primăriei. Un alt proiect controversat și care a dus la discuții și negocieri între cele două grupări politice ce formează Consiliul Local s-a aflat vineri pe ordinea de zi a ședinței extraordinare pentru care s-au întrunit aleșii locali.

Proiectul aprig discutat se referea la achiziția depoului de tramvai de către Societatea de Transport Urban în locul Primăriei, societate ce aparțiene administrației locale și care va prelua transportul public local. Societatea va cumpăra depoul și mijloacele de transport prin creditul în valoare de 7.400.000 de lei pentru care Primăria este co-garant, proiect de garantare care a fost votat tot în această ședință și la care, de asemenea, consilierii PSD s-au abținut.

Cei din opoziție au continuat șirul abținerilor de la vot și pentru proiectul cu achiziția depoului pe numele aceleiași societăți de transport. După o pauză de discuții și negocieri, pentru că era nevoie de 2/3 din votul consilierilor ca hotărârea să treacă, proiectul a fost aprobat cu un amendament propus de consilierii PNL și însușit apoi, după negocieri, de către cei din PSD. Pauza de discuții și telefoane la ”vârf” au calmat spiritele.

”Am dat câteva telefoane, într-adevăr, mai mult pentru a explica situația în cauză, practic am transferat telefonul colegilor din PSD să aibă explicații între dânșii”, a spus Popa.
Solicitarea consilierilor PSD prin amendamentul propus în urma discuțiilor a fost ca după cumpărarea depoului el să treacă în patrimoniul privat al orașului, deși inițial acest amendament a fost propus de cei din PNL și ”nedigerat” de PSD-iști. Edilul a încercat să explice cumva întorsătura lucrurilor.

”Probabil că e vorba de neânțelegeri. Administrația publică, vă mărturisesc sincer, a avut și pentru mine nenumărate necunoscute, mi-o asum, o învăt în fiecare zi, în fiecare zi învățăm câte ceva, învățăm să negociem, asta e!”, a fost explicația lui Ioan Popa. Hotărârea a trecut în unanimitate după ce a fost votat amendamentul inițiat de consilierii PNL și însușit apoi de către cei din PSD.

Comentarii

comentarii