Contemporani cu personalitățile noastre: Gheorghe Jurma la 75 de ani! VIDEO

Contemporani cu personalitățile noastre: Gheorghe Jurma la 75 de ani! Astfel s-a intitulat acțiunea găzduită de Biblioteca germană Alexander Tietz din Reșița. Zeci de prieteni, jurnaliști și scriitori au veni să îi ureze criticului și istoricului Gheorghe Jurma un călduros: „La mulți ani!”

Sala de conferințe a Bibliotecii germane a fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să îi ureze un „La mulți ani” criticului și istoricului Gheorghe Jurma care a împlinit 75 de ani. Despre activitatea și personalitatea lui au vorbit prieteni și colegi care Marcu Mihail Deleanu, Nicolae Preda, Petru Buzzi sau Nicolae Sârbu. Cu această ocazie Direcția pentru Cultură, Universitatea Eftimie Murgu și Biblioteca Județeană Paul Iorgovici i-au oferit aniversatului diplome de excelență sau de apreciere, iar Asociația Germană de Cultură și Educația Adulților din Caraș-Severin l-a numit membru de onoare.

Contemporani cu personalitățile noastre: Gheorghe Jurma la 75 de ani! Cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, Gheorghe Jurma a lansat un volum intitulat „O carte pe zi” care este, conform autorului, un jurnal și o experiență de lectură, ce reunește peste 400 de recenzii.

Istoric, critic literar, prozator, publicist și editor Gheorghe Jurma s-a născut pe 5 februarie 1945 în satul Bobda, Județul Timiș. A urmat clasele primare şi gimnaziale la Bobda, iar apoi Liceul de Muzică şi Arte Plastice la Timişoara. Și-a definitivat studiile la Facultatea de Filologie a Universităţii din Timişoara, Dintre volumele publicate de Gheorghe Jurma amintim: Mic dicţionar al personalităţilor culturale din Caraş-Severin (1976), Presa şi viaţa literară în Caraş-Severin, Banatul şi Eminescu, Descoperirea Banatului (1994), Eminescu, gând şi cânt, Reșița literară, Reșița muzicală, Amintiri de la Cenaclul Semenicul sau Panorama presei reșițene.

 

Contemporani cu personalitățile noastre: Gheorghe Jurma la 75 de ani! Gheorghe Jurma este cetăţean de onoare al Reşiţei şi județului Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii