Continuă genocidul românilor ? După scandalul Hexi Farma, acum am ajuns la vaccinul hexavalent

O altă situație demnă de milă și care bagă groaza în părinții nou născuților și care ridică numeroase semne de întrebare și cu care se confruntă cabinetele medicale din Reșița și din țară, este lipsa vaccinului hexavalent pentru imunizarea bebelușilor. Deși subiectul vaccinări a stârnit numeroase controverse la nivel local și național, la Reșița părinții sunt realiști privind procedeul de imunizare al copiilor prin vaccinare.

Vaccinul hexavalent – Hexyon/Hexacima combina cele șase vaccinuri care se fac la două luni, patru luni, șase luni şi un an, împotriva a șase boli deosebit de grave, unele mortale – altele ce lasă sechele: difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei. Toate aceste vaccinuri într-unul singur, deci o singură injecţie.

Medicii din Reșița au precizat că nu pot administra acest vaccin destinat imunizării bebelușilor pentru că nu îl dețin. El nu există de ceva timp la nivel național. iar un răspuns despre perioada în care va putea fi achiziționat de către medici nu există. Mai grav este faptul că vaccinul nu se găsește nici în farmacii. Ajunși în această situație, unii părinți au plecat în Şerbia și Ungaria de unde aduc vaccinul.

În România, vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii. Până a nu cădea în plasa intereselor meschine ale unora și altora, vaccinul era preparat la București la Institutul Cantacuzino.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, disfuncţionalităţile privind livrarea vaccinului hexavalent s-au datorat imposibilităţii producătorului de a-l produce şi a-l pune la dispoziţie în timp util, precizează un site de specialitate. Tot Ministerul a precizat că până la sfârșitul lunii aprilie, vor intra în România alte 100.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, după ce în luna ianuarie 2016, au fost aduse în ţară 107.300 doze vaccin. Se pare că sunt doar vorba fiindcă – iată unde am ajuns.

La sfârșitul săptămânii, trecute mămicile conștiente și dispuse să-și vaccineze copiii, au venit la cabinetul dr. Mangea Rita și au întrebat despre acest vaccin. Medicul nu a putut să le dea nici un răspuns, asigurându-le doar că vor fi anunțate să vină la cabinet cu copiii în momentul în care vor primi vaccinul. Până atunci, vorba românului necăjit: Dumnezeu cu mila!

Comentarii

comentarii