Controale, amenzi si zeci de metri de lemn confiscat

Controale, amenzi si zeci de metri de lemn confiscat. Amenzi în valoare de 16.000 de lei și aproape 60 de metri cubi de material lemnos, confiscați ieri

Ieri, 07 mai, polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, au continuat activitățile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic, pe raza județului.

În urma controalelor efectuate la depozite și transporturi de material lemnos, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 și au fost confiscați aproape 60 de mc de material lemnos, estimați la aproape 10.000 de lei.

Exemple:

O societate comercială din Caransebeș a expediat cantitatea de 47.5 mc. lemn de foc, fără documente care să ateste provenința legală și nu a completat la zi registrul de intrări-ieșiri a materialului lemnos. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, estimat la peste 8.000 de lei.

Un alt depozit de material lemnos din zona Oțelu Roșu a depozitat aproape 10 mc lemn de foc de esență fag, în depozitul societății, fără documente care să ateste provenința legală și nu a completat la zi registrul de intrări ieșiri. Și în acest caz a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei și s-a confiscat materialul lemnos in valoare de peste 1.500 de lei.

Tot ieri, pe raza localității Cornișoru, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos, care nu avea aplicat dispozitivul special de marcat cu amprentă dreptunghiulară.
Emitentul avizului de însoțire a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei.

Controale, amenzi si zeci de metri de lemn confiscat. Polițiștii în colaborare cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul silvic, continuă acțiunile și în perioada următoare.

Comentarii

comentarii