CONTROL JUDICIAR PENTRU 60 DE ZILE PT BRACONIERI

De la domiciliul unuia dintre cei trei bărbați cercetați ieri pentru braconaj cinegetic a fost ridicată o armă cu aer comprimat, muniție pentru armele cu aer comprimat, precum și 532 de cartușe, deținute ilegal. Cei în cauză au fost prezentați ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița care a dispus față de ei măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările au continuat în cazul bărbaților cercetați ieri pentru braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și contrabandă calificată.

Polițiștii au ridicat de la domiciliul unuia dintre ei o armă cu aer comprimat, muniție pentru armele cu aer comprimat cal.4,5 mm, precum și 532 de cartușe cal.5,6 mm, deținute ilegal.

Bănuiții au fost prezentați ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița care a dispus față de ei măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Reamintim că la data de 7 februarie a.c., trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 42 de ani, domiciliați în Reșița și Arad, au fost depistați în trafic având în portbagajul autoturismului un exemplar de mistreț și un iepure de câmp, animale braconate într-o pădure din apropierea localității Biniș.

De asemenea, în autoturism, polițiștii au mai găsit și componentele unei arme de vânătoare, calibru 22 mm, ce aparținea unuia dintre bărbați. Acesta a recunoscut că arma a fost cumpărată din Franța și introdusă ilegal în țară, el nefiind deținătorul unui permis de port-armă.

Cei în cauză au fost cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.
Arma, vânatul, cuțitele, sistemele de vedere pe timp de noapte și autoturismul au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.

Va reamintim ca

CERCETAȚI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC

Polițiștii din Caraș-Severin au depistat 3 bărbați bănuiți de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și contrabandă calificată. De la cei în cauză a fost ridicată arma de vânătoare dar și cuțite, un exemplar de mistreț și un iepure de câmp vânați, două sisteme de vedere pe timp de noapte, precum și un autoturism.

La data de 7 februarie a.c., polițiștii municipiului Reșița au observat pe strada I.L.Caragiale un autoturism ce avea caroseria plină de noroi și faurile stinse, motiv pentru care au procedat la urmărirea acestuia în trafic, reușind blocarea autoturismului pe strada Golului din municipiu.

Polițiștii au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 42 de ani, domiciliați în Reșița și Arad, iar în portbagajul autoturismului au depistat un exemplar de mistreț și un iepure de câmp, animale braconate într-o pădure din apropierea localității Biniș.

La fața locului au venit și polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase care au depistat în autoturism și componentele unei arme de vânătoare, calibru 22 mm, ce aparținea unuia dintre bărbați. Acesta a recunoscut că arma a fost cumpărată din Franța și introdusă ilegal în țară, el nefiind deținătorul unui permis de port-armă.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Arma, vânatul, cuțitele, sistemele de vedere pe timp de noapte și autoturismul au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.

Comentarii

comentarii