Controlul civil asupra serviciilor de intelligence 2016-2026: provocari si alternative

In perioada 11-12 octombrie a.c. Comisiile pentru aparare din Camera Deputatilor si Senat, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI si Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe, au fost gazdele forumului “Controlul civil asupra serviciilor de intelligence 2016-2026: provocari si alternative”, forum organizat in parteneriat cu Raportorul Special al Natiunilor Unite pentru viata privata.
poz_0006
Ion Mocioalcă
Presedintele Comisiei pentru aparare din Camera Deputatilor, Ion Mocioalca, a deschis lucrarile forumului punctand in discursul sau importanta crearii de mecanisme pentru un control democratic eficient.

La eveniment au participat reprezentanti ai Natiunilor Unite, Consiliului Europei, parlamentari din state membre NATO si UE si reprezentati ai serviciilor de intelligence. In cadrul forumului au fost prezentate practici recomandate si lectii invatate in controlul civil al serviciilor de intelligence.
dsc_8003

Președinte, Comisia pentru apărare
Camera Deputaţilor

Comentarii

comentarii