Copia unui cojoc tradițional românesc, vândută la preț de mașină

Un cojoc tradiţional bărbătesc din Bistriţa-Năsăud a fost vândut cu aproape 5 mii de euro. Nu în România, ci pe un site cu haine de la branduri exclusiviste. Pieptarul a fost scos la vânzare sub semnătura unui designer celebru. Fondatoarea unui brand iubit chiar şi de Meghan Markle.
O vestă cu influenţe gypsy şi detalii brodate, fabricată în India. Aşa este prezentant clienţilor din toata lumea pieptarul originar din Năsăud!

Pe site-ul cu haine exclusiviste pieptarul a fost vândut la preţul de 4392 de euro. Andreea Tănăsescu este cea care a făcut descoperirea. A căutat atent modelul şi a găsit în cărţi poze vechi în care cojocul făcea parte din portul popular de sărbătoare din anii ’80.

„Este un pieptar bărbătesc din zona Bistriţei Năsăud, un pieptar câmpenesc de Năsăud, cred că le cunoaşteţi, sunt celebre, cele cu ciucuri uşor mai lungi”, spune Andreea Tănăsescu.

În România, cojocul nu s-a vandut cu mai mult de 400 de euro, spun specialiştii. Peste graniţe, piesa vestimentara este considerata una exclusivista, pentru care s-a plătit de 10 ori mai mult.

Brandul care a copiat cojocul bistriţean este chiar unul din preferatele lui Meghan Markle. Luna trecută, aceasta a purtat o rochie creată de ei la vizita regală din Fiji.

Comentarii

comentarii