VIDEO Copil in stare grava la o stana din Ciclova

Caz şocant în Caraş-Severin. Un copil de numai 1 an şi 5 luni a ajuns în stare gravă la spital, cu multiple urme de violenţă pe corp. Micuţul locuia la o stână împreună cu mama sa, în vârstă de 16 ani, şi concubinul acesteia în vârstă de 35 de ani, care este cioban. Bărbatul a fost cel care a sunat la 112 după ambulanță ți l-a dus pe micuț la spitalul din Oraviţa. El a spus că cel mic s-ar fi înecat cu o bucată de pâine. Medicii de la Oravița au constatat că starea generală a micuțului era fosrte proastă și instabilă și în plus, prezenta multiple urme de violenţă pe corp. Ei au anunțat poliția şi l-au trimis pe copil la Spitalul Judeţean de Urgență din Reşita. Poliţiştii şi asistenţii sociali de la Protecţia Copilului, au deschis o anchetă în acest caz.

Băieţelul de 1 an şi 5 luni a fost adus cu ambulanta de concubinul mamei copilului la Spitalul Orășenesc din Oravița. Din cauza stării de sănătate precare a copilului, medficii l-au trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita. Medicii și asistentele spun că cel mic era foarte murdar, înghețat de frig și plin de leziuni, posibil muşcături de animal.
Cioban (11)
După ce l-a consultat, medicul pediatru de la Urgențe, a luat decizia să-l transfere la Timişoara, la secţia de neochirurgie a spitalului judeţean pentru copii.
Cioban (1)
Cazul a fost preluat de Direcţia pentru Protecţia Copilului Caraș Severin şi de Poliţie. În urma expertizei medicale și a anchetei, oamenii legii urmează să încadreze faptele. Deocamdată, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violente.
Cioban (14)
În schimb, concubinul femeii neagă toate acuzațiile și spune că micuțului i s-a făcut rău în timp ce era cu el și mama lui, la câmp. Bărbatul a fost cel ce a sunat la 112 și a cerut ajutor în momentul în care copilului i s-a făcut rău și a leșinat. Tot el a fost acela care l-a dus pe copil la spital la Oravița cu ambulanța și i-a făcut baie împreună cu asistentele, după care a plecat înapoi la stână când copilul a fost trimis de medici la Spitalul din Reșița.
Cioban (3)
Acesta este al doilea caz de copil maltratat sesizat în Caraş-Severin, în ultimele două săptămâni.

Comentarii

comentarii