Cozi în Diaspora la secțiile de vot. Românii așteaptă să intre la urne în marile orașe. Mii de oameni în stradă la Londra VIDEO

Diaspora a ieșit masiv la votul la alegerile europarlamentare! Românii stau la cozi interminabile ca să voteze în Germania, Spania, Franța, Italia și Marea Britanie, atrași la urne, probabil, de referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis!
În Germania, la Offenbach, organizatorii au ieșit să anunțe o mulțime de 3000 de oameni că nu mai au decât 1000 de buletine de vot.
Mulțimea a reacționat, a venit poliţia, s-a vorbit la MAE și se mai aduc buletine.
În Luton, în estul Londrei, sunt la coadă peste 2000 de persoane. Coada șerpuiește pe o stradă din latura clădirii, iar eu sunt la cel puțin 500 de metri de strada principală, unde e coadă din video.

La secțiile de votare din Offenbach, Ulm, Stuttgart, Munchen din Germania, Luton din Anglia ;i Paris – Franţa, oamenii s-au adunat de dimineața ca să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție. Cititorii noștrii – Florin Andrei, Iont Ianas, Mircea şi Ioachim Seariu, au trimis în exclusivitate pentru www.infocs.ro fotografii și videoclipuri cu cozile de la secțiile de votare din mai multe orașe europene. Și pe rețelele de socializare a început să curgă cu fotografii cu diaspora care așteaptă să voteze.

Protest la secțiile de votare din Castellon. Sute de români, furioși pentru că stau ore în șir la coadă să voteze

În Spania, mai exact în Castellon, sute de români au protestat în timp ce așteptau la coadă pentru a vota la alegerile europarlamentare, cât și la referendumul pentru justiție. Aceștia sunt nemulțumiți că timpul de așteptare este foarte mare.

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare a fost, duminică, până la ora 19,00, de 42,87, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments