Crescatorii de albine din Caras Severin, vor fi sprijiniti de Stat

Guvernul va acorda 50 de lei pe familia de albine apicultorilor pentru pierderile suferite în acest an.
Anul extrem de greu pentru crescătorii de albine a determinat Asociația Crescătorilor de Albine din România să facă demersuri privind acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor care au suferit pierderi. Prefectura județului a purtat discuții cu ministerul în acest sens iar rezultatul a fost unul favorabil pentru deținătorii de albine din Caraș-Severin.

Fiecare apicultor va putea beneficia de un sprijin de 50 de lei pe familia de albine pentru hrana achiziționată privind întreținerea familiilor de albine. ”Deocamdată este încă în faza de proiect dar termenul prevăzut în acest draft este de 30 septembrie. Deci, până la 30 septembrie fiecare apicultor va trebui să se pregătească să-și cumpere hrana necesară și să poată deconta achiziția produselor”, a precizat Ida Șuța, vicepreşedintele ACA din Caraş-Severin.

Documentația necesară solicitării de sprijin se depune la Direcția Agricolă după ce Hotărârea va apărerea, apicultorii trebuind să meargă la primăriile unde au înregistrați stupii și să depună o cerere pentru eliberarea unei adeverințe, în plus, trebuie să facă dovada că au stupii identificați, autorizați sanitar-veterinar și să depună o copie de pe factura cu care s-au aprovizionat în perioada 1 martie – 30 septembrie. Banii se vor acorda în luna octombrie a acestui an.

Comentarii

comentarii