Criza Coronavirus – In Caras Severin a crescut doar numarul autoizolatilor

Criza Coronavirus – In Caras Severin a crescut doar numarul autoizolatilor. În prezent, la nivelul județului Caras Severin, sunt în autoizolare la domiciliu 819. Alte 128 de persoane au ieşit din această situaţie. Ele nu mai sunt monitorizate. Alte 60 de persoane sunt în carantină în diferite locaţii din judeţ. Numărul cazurilor de bolnavi cu coronavirus a rămas la cine, dintre care unul este vindecat şi este acasă. Practic, mai avem patru bolnavi și toţi patru sunt la tratament la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. La nivel de judeţ, în prezent, autoritățile medicale dispun de 442 paturi de carantină.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Criza Coronavirus – In Caras Severin a crescut doar numarul autoizolatilor. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La AŢI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.


Criza Coronavirus – In Caras Severin a crescut doar numarul autoizolatilor. Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Comentarii

comentarii