Cronica unui dezastru anuntat cu cutremur si 16 raniti – Exercitiu multimplu la Resita VIDEO

Un cutremur de 3,9 grade scara Richter a avut loc la Reşiţa. 16 persoane au fost rănite în urma mişcării telurice şi au necesitat îngrijiri medicale. Din fericire toate acestea au făcut parte din scenariul unui exerciţiu desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Semenic.

Conform scenariului cutremurul a durat aproximativ 15 secunde şi a fost urmat de două replici de 3,9, respectiv 3,2 grade pe scara Richter, cea mai afectată fiind localitatea Reşiţa. În urma producerii cutremurului s-au înregistrat avarii la reţelele de electricitate, apă, canalizare şi au fost afectate mai multe imobile, dintre care şi Palatul Administrativ şi Primăria Reşiţa, unde s-au prăbuşit elemente de mobilier peste câteva persoane din clădire. După declanşarea alarmelor, angajaţii prefecturii, Consiliului judeţean şi Primăriei s-au auto evacuat din clădirea Palatului Administrativ, iar centrul civic s-a umplut de salvatori,angajaţi de la ISU, SVSU Caransebeş, Poliţie, Ambulanţă, Crucea Roşie, Jandarmerie şi Salvamont s-au organizat pentru a evacua persoanele rămase în clădire.

Exerciţiu s-a încheiat cu evacuarea unei persoane de pe clădirea Palatului Administrativ. Prefectul Judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, s-a declarat mulţumit de reacţia forţelor implicate însă rămâne de analizat timpii de intervenţie.

Obiectivele acestui tip de exerciții sunt, printre altele, exersarea și menţinerea cooperării intra – și interinstituţionale şi antrenarea tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă produse, precum și perfecţionarea pregătirii efectivelor în executarea operaţiunilor de intervenţie specifice misiunilor în cazul producerii seismelor.

Comentarii

comentarii