Cronicarii erei digitale au ajuns la Resita VIDEO

Ascunse în mijlocul oraşelor sau la marginea satelor, comorile de patrimoniu ale României sunt descoperite şi promovate de către cronicarii erei digitale: bloggeri, instagrammeri şi vloggeri. Cronicari Digitali este un proiect de informare şi promovare demarat anul trecut, ce aduce valorile şi tradiţiile României fata în faţă cu generaţia Millennials. Zilele acestea, cronicarii digitali au ajuns în Banat.

În Heritage Trips, echipe formate din experţi, jurnalişti, bloggeri, instagrammeri şi vloggeri, explorează obiective de patrimoniu naţional cultural al României. De aceasta, dată, au pornit în căutarea comorilor pe ruta Bucuresti-Timisoara, iar pe traseu s-au oprit, timp de două zile, şi în Banatul Montan. Aici au vizitat staţiunea Băile Herculane, morile de apă de la Rudăria, cascada Bigăr, remiza de pompieri de la Steierdorf-Anina, teatrul şi farmacia din Oraviţa, au călătorit pe cea mai veche cale ferată din ţară şi, în final au ajuns la Reşita.

La Reşita, au avut parte şi de o lecţie de istorie industrială în aer liber, în Muzeul de locomotive cu abur, ce cuprinde exponate aflate în tezaurul naţional.

Proiectul Cronicari Digitali este dezvoltat împreună cu Institutul Naţional al Patrimoniului şi se derulează pe o perioadă de 3 ani.

Comentarii

comentarii