CSM Resita resuscitata – Palmaresul rosso-nerilor s-a întors în Valea Domanului VIDEO

Primarul Ioan Popa și reprezentanții grupării sportive reșițene au anunțat recuperarea palmaresului echipei care era denumită odinioară „Milanul din Banat”. Din sezonul următor, formația rosso-nerilor va evolua din nou sub numele de ,,CSM Reșița”.

Înființată în anul 1926, sub denumirea UDR, echipa din Valea Domanului a scris istorie în fotbalul românesc, rosso-nerii reușind să-și treacă în palmares un titlu național în 1931, un titlu de vicecampioană în anul următor și o Cupă a României în 1954, an în care echipa evolua sub denumirea Metalul Reșița. Un palmares cu care puține echipe se pot lăuda, și pe care clubul din Valea Domanului l-a pierdut în perioada tulbure din 2002, când destinele fotbalului reșițean erau la mâna omului de afaceri Dinel Staicu.

Acum, palmaresul a fost recuperat, a anunțat primarul reșițean Ioan Popa. Edilul șef a ținut să mulțumească omului de fotbal Robert Benczik, cel care a luptat în instanță pentru palmares și, în calitate de împuternicit al Asociației Club Sportiv Muncitoresc Reșița, a cedat toate drepturile federative, cu titlu gratuit, Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița.

Cristian Bobar a precizat că în vară se va face și schimbarea de denumire care ar urma să elimine termenul „Școlar” din titulatura clubului. Astfel, gruparea sportivă din Valea Domanului se va numi din nou, simplu, CSM Reșița.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments